Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Προτάσεις για την επιβίωση τους κατέθεσαν οι επιχειρηματίες εστίασης στον Ιάσονα Φωτήλα

Προτάσεις για την επιβίωση τους κατέθεσα...

Έγινε συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Αχαΐας και του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ

Συνάντηση με τον Βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονα Φωτήλα, είχε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ – Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας.

Στην συνάντηση από τον ΣΚΕΑΝΑ συμμετείχαν ο Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, ο Γιάννης Σπυρόπουλος, αντιπρόεδρος  του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, ο Γιώργος Κολλιόπουλος, ταμίας του ΣΚΕΑΝΑ και ο τομεάρχης τουρισμού Κωνσταντίνος Σακκής.

Κύριος άξονας της συζήτησης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ήταν η μεγάλη οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί ο κλάδος της εστίασης, σαν συνέπεια της πανδημίας του covid-19 και το θολό τοπίο που διαφαίνεται για την συνέχεια, με την χώρα να βιώνει δεύτερο κύμα της πανδημίας,  το οποίο δεν γνωρίζει κανείς πόσο καταστροφικό θα είναι.

Ο ΣΚΕΑΝΑ κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις στον κ. Φωτήλα:

1. Δυνατότητα επιλογής ανοικτού ή κλειστού καταστήματος με επιδότηση ενοικίου τόσο στα ιδιωτικά ενοικιαστήρια όσο και στα επαγγελματικά ακίνητα που μισθώνει το δημόσιο και ένα βιοποριστικό επίδομα για τον ιδιοκτήτη

2. Επέκταση συμβολαίων τουλάχιστον για 3 χρόνια σε επαγγελματικά ακίνητα που μισθώνει το δημόσιο (πχ κυλικεία σε σχολεία, νοσοκομεία κλπ.) λόγω του χρόνου που χάθηκε από την πανδημία

3. Αλλαγή ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα 9:00-17:00 ή 10:00-18:00 σε περίπτωση μείωσης ωραρίου εστίασης στις 12:00 π.μ.

4. Πρόταση στον Δήμο για προσωρινή άδεια στεγάστρων, όσο διαρκεί ο κορωνοϊός, σε καταστήματα που δεν μπορούν να επιβιώσουν αλλιώς, λόγω περιορισμένης χωρητικότητας στον εσωτερικό χώρο.

Ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας τόνισε σαφώς πως συμμερίζεται το άγχος και την αγωνία των χιλιάδων επιχειρηματιών του κλάδου και των εργαζομένων τους, που πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν θέμα βιοπορισμού ενώ διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΣΚΕΑΝΑ ότι θα σταθεί στο πλευρό του κλάδου και θα μεταφέρει την δέσμη των αιτημάτων τους στην Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις