Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετά τους πρώτους απεγκλωβισμούς

Συγκλονιστικές εικόνες στην Καρδίτσα μετ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Δυο ελικόπτερα «σηκώθηκαν» νωρίς το πρωί από το δημοτικό γήπεδο στο Μουζάκι για να κάνουν, ακόμη μια, επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά. Πολλοί από τους κατοίκους στο χωριό έξω από την Καρδίτσα δεν ήθελαν να φύγουν από τα σπίτια τους, όμως μια ηλικιωμένη γυναίκα, καρκινοπαθής σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η κόρη της και η εγγονή της ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που μπήκαν στο μικρό ελικόπτερο και έφτασαν σώοι Μουζάκι.

 
Οι εικόνες από τη στιγμή που το ένα από τα ελικόπτερα που είχαν “σηκωθεί” νωρίτερα προσγειώθηκε κι από εκεί βγήκαν η ηλικιωμένη γυναίκα, η έγκυος (στον 4ο μήνα) κόρη της και η μόλις 1,5 έτους εγγονή της, η μικρή Αννούλα, ήταν συγκλονιστικές. Ακόμη πιο συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να κερνάει λουκούμια, τα οποία πήρε από το σπίτι της πριν απεγκλωβιστεί. Πρώτα κέρασε τους πιλότους και μετά όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για να υποδεχτούν εκείνη και την κόρη της! 

Η επιχείρηση, την οποία συντονίζει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Από το Μουζάκι ξεκίνησαν δυο ελικόπτερα, ένα μικρό που πήρε τις δυο γυναίκες και το παιδάκι κι ένα μεγαλύτερο που μεταφέρει τρόφιμα και άλλες προμήθειες για τους ανθρώπους που παραμένουν στην Οξυά και δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις