Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λουκέτο σε 39 σχολεία της Πάτρας- Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Λουκέτο σε 39 σχολεία της Πάτρας- Συνεχί...

Οι μαθητές ζητούν ολιγομελή τμήμα και αποστάσεις λόγω της πανδημίας

Πολλά είναι πλέον τα σχολεία της Πάτρας τα οποία είναι υπό κατάληψη. Οι μαθητές έβαλαν λουκέτα ζητώντας διαφορετικά μέτρα κατά της πανδημίας- εκτός από τη χρήση μάσκας- όπως είναι τα ολιγομελή τμήματα και η τήρηση  των αποστάσεων.

Και μπορεί στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας να είχε μπει λουκέτο σε 11 σχολεία, σήμερα όμως το νούμερο είναι τουλάχιστον τριπλάσιο.

Σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίοπυ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται υπό κατάληψη 39 σχολεία στην Πάτρα.  

Να σημειώσουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν και εντάσεις. 

Πιο συγκεκριμένα διαπληκτισμοι σημειώθηκαν στο 1ο και 7ο ΕΠΑΛ. 

 

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, πολλά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στην περιοχή του Αγρινίου.

Οι καταλήψεις στην πλειοψηφία τους γίνονται για την 7η επέτειο μνήμης από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (18 Σεπτεμβρίου 2013).
Πρόκειται για καταλήψεις που ήταν προγραμματισμένες για την περασμένη Παρασκευή ωστόσο ματαιώθηκαν καθώς τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας.

Σε δύο περιπτώσεις σχολείων ωστόσο-Παραβόλα και Καινούργιο- οι μαθητές επικαλούνται και το ζήτημα των μασκών. Αντιφασιστική χαρακτηρίζουν την κατάληψη τους οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου που ανήρτησαν πανό και σχετική ανακοίνωση. “Αυτό δεν είναι το μόνο έγκλημα της Χρυσής Αυγής . Ευθύνεται και για άλλες δολοφονίες, επιθέσεις και κηρύγματα μίσους κατά μεταναστών και δημοκρατικών ανθρώπων”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειωτέον πως στις 11 προγραμματίζεται και μαθητική συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Κατάληψη γίνεται στο 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αιγείρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις