Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστευτες εικόνες από τις φονικές πλημμύρες στην Καρδίτσα και τις διασώσεις της ΕΜΑΚ

Απίστευτες εικόνες από τις φονικές πλημμ...

Δειτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Aκόμη μία συγκλονιστική διάσωση έκαναν οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, οι οποίοι από χθες το βράδυ μέχρι τώρα έχουν κάνει περισσότερες από 30 διασώσεις στην περιοχή της Καρδίτσας.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι κτηνοτρόφων, ηλικίας 60 και 65 ετών, εγκλωβίστηκε στο πλημμυρισμένο ποιμνιοστάσιο, όπου δυστυχώς πνίγηκαν όλα τα ζώα τους.

Οι ίδιοι πέρασαν εφιαλτική νύχτα, αφού από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και πριν από λίγο που τους απεγκλώβισαν, ήταν ανεβασμένοι σε μπάλες από άχυρο για να σωθούν.
Όσο οι ώρες περνούσαν η στάθμη του νερού ανέβαινε και ο κίνδυνος να πνιγούν ήταν πολύ μεγάλος.

Τελικά σήμερα το πρωί ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης σε ορμητικά νερά, της 7ης ΕΜΑΚ κατάφερε να προσέγγισε με τη βάρκα και να απεγκλωβίσει το ζευγάρι των κτηνοτρόφων.

υπερχείλιση του Πάμισου ποταμού από τη μανία της κακοκαιρίας Ιανός που πλήττει τη χώρα, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του Κέντρου Υγείας στο Μουζάκι, που βρισκόταν πάνω στην όχθη του ποταμού. Η άνοδος της στάθμης, σε συνδυασμό με την ορμητικότητα των υδάτων και των φερτών υλικών που παρέσυρε είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει κομμάτι του Κέντρου Υγείας, να κοπούν δρόμοι, να πλημμυρίσουν καλλιέργειες, σπίτια και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το karditsalive.net, κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα που συνδέει την πόλη με την Καρδίτσα. Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούνταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση.

φωτογραφιες Πέτρος Ζιώγας

φωτογραφιες Πέτρος Ζιώγας

Μια ακόμη συγκλονιστική διάσωση έκαναν οι άνδρες της ΕΜΑΚ στο Σταυρό Φαρσάλων το πρωί του Σαββάτου, σε περιοχή που έχει «πληγωθεί» από την κακοκαιρία «Ιανός».
Αυτή τη φορά, οι άνδρες της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του μέσα σε μια τεράστια λίμνη νερού.Ο ηλκιωμένος είχε εγκλωβιστεί στο σημείο λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή από χθες.
Η κακοκαιρία Ιανός έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, ενώ δυστυχώς έχει στοιχίσει τη ζωή σε δύο συνανθρώπους μας. Μιας ηλικιωμένης γυναίκα στο Βασιλί Φαρσάλων, μέσα στο σπίτι της, κι ενός 63χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις