Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Άγγελος Τσιγκρής παρουσίασε στη Βουλή τις προτάσεις του για τη μεταρρύθμιση των φυλακών

Ο Άγγελος Τσιγκρής παρουσίασε στη Βουλή ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Τις προτάσεις του για μια ορθολογική μεταρρύθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος, και των λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος και λοιπών δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων της Βουλής, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. και Καθηγητής Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής. 

Εντοπίζοντας τα κύρια προβλήματα που παρατηρούνται σήμερα στα σωφρονιστικά καταστήματα, ο Αχαιός βουλευτής εστίασε στον υπερπληθυσμό των κρατουμένων, την υποστελέχωση, την απειθαρχία και την έλλειψη διαχωρισμού των κρατουμένων. Προβλήματα, που όπως διευκρίνισε, παρατηρούνται διαχρονικά σε σχεδόν όλα τα κράτη. 

Ο Αχαιός βουλευτής σημείωσε ότι ο υπερπληθυσμός κρατουμένων αντιμετωπίζεται είτε νομοθετικά, με αποποινικοποιήσεις ή αύξηση της χρηματικής καταβολής εξαγοράς της ποινής, είτε χτίζοντας νέα σωφρονιστικά καταστήματα. Αν και όπως προειδοποίησε: «Όσες φυλακές και να χτίσουμε, θα τις γεμίσουμε!».  


Αναφερόμενος στο πρόβλημα της απειθαρχίας, ο Άγγελος Τσιγκρής σημείωσε ότι αντιμετωπίζεται με μέτρα, καθώς όπως είπε με έμφαση «δεν μπορεί ούτε οι κρατούμενοι, αλλά ούτε και οι υπάλληλοι των φυλακών, να κινδυνεύουν οι ζωές τους.» 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα, έθεσε και τον καίριο προβληματισμό, για το τι τελικά χρειάζεται η κοινωνία από το σωφρονιστικό σύστημα:  


«Χρειάζεται ένα εξοντωτικό σύστημα εκτέλεσης των ποινών, ή ένα επανορθωτικό σύστημα, που να σκοπεύει κατά κύριο λόγο στην επανακοινωνικοποίηση των κρατουμένων;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσιγκρής για να σημειώσει:  


«Η απάντηση από οποιονδήποτε ανθρωπιστή, θα είναι ότι θέλουμε το δεύτερο. Ένα «σχολείο δεύτερης ευκαιρίας» στην ελπίδα και τη ζωή. Θέλουμε αναμορφωτήριο με την ουσιαστική έννοια του όρου και όχι κολαστήρια ή εστίες μόνιμης διαφθοράς και συνεργασίας για μελλοντικές συνενοχές.» 

Μάλιστα ο Άγγελος Τσιγκρής ανέφερε επίσημα εγκληματολογικά στοιχεία σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με τα οποία τα 2/3 όσων αποφυλακίζονται επιστρέφουν και πάλι στη φυλακή (!) με τους λόγους για τους εγκληματολόγους, όπως είπε, να είναι  πολύ συγκεκριμένοι και να αποτελούν σχεδόν μαθηματική εξίσωση.  


Και αναφερόμενος στις επιπτώσεις αυτού του φαινομένου στην κοινωνία, είπε ότι «αυτό δεν διογκώνει μόνο το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Δεν δημιουργεί μόνο εγκληματικές συμμορίες αδίστακτων εγκληματιών. Κάνει κάτι πολύ χειρότερο: Δημιουργεί ένα κακό εξαρτημένο αντανακλαστικό στην κοινωνία.»._

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις