Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ντίσελντορφ: Επίθεση χάκερ «νέκρωσε» τα συστήματα του νοσοκομείου – Τι λέει στο thebest.gr Πατρινή γιατρός που εργάζεται εκεί

Ντίσελντορφ: Επίθεση χάκερ «νέκρωσε» τα ...

Οι χάκερ «χτύπησαν» κατά λάθος το νοσοκομείο, αφού ήθελαν στην πραγματικότητα να στραφούν εναντίον του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ

Χάος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, προκάλεσε επίθεση από χάκερ. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλέφωνα, ψηφιακό υλικό με ιστορικά των ασθενών, ακόμη και οι αίθουσες χειρουργείων ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν, ούτε καν για σοβαρά περιστατικά, εξαιτίας της επίθεσης των χάκερ. Το αποτέλεσμα ήταν το νοσοκομείο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει κανένα περιστατικό.Μάλιστα, εξαιτίας της κυβερνοεπίθεσης, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της. Η γυναίκα είχε μεταφερθεί το βράδυ που έγινε η επίθεση των χάκερς στα επείγοντα και έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο, κάτι που όμως ήταν αδύνατο γιατί είχαν παραλύσει τα πάντα. Έτσι, διακομίστηκε στο Βούπερταλ, 30 χλμ. από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, αλλά κατέληξε.

Η κυβερνοεπίθεση έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και εκτιμάται ότι οι χάκερ «χτύπησαν» κατά λάθος το μεγαλύτερο νοσοκομείο του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, αφού ήθελαν στην πραγματικότητα να χτυπήσουν εναντίον του πανεπιστημίου του Ντίσελντορφ.

Το thebest.gr επικοινώνησε με Πατρινή γιατρό που εργάζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός και περιέγραψε την κατάσταση.

Όπως είπε:

«Την προηγούμενη Πέμπτη ξημερώματα άρχισαν σιγά - σιγά να μην λειτουργούν σωστά οι υπολογιστές και μέχρι το πρωί δεν λειτουργούσε τίποτα. Την Πέμπτη είχε πέσει όλο το σύστημα και δεν λειτουργούσαν ούτε τα τηλέφωνα.

Την επόμενη μέρα επανήλθαν ωστόσο τα τηλέφωνα και οι συσκευές Fax. Αλλά τίποτα περισσότερο από τότε. Από την πρώτη μέρα ακούγονταν φήμες ότι πρόκειται για χάκερς και πολύ γρήγορα επιβεβαιώθηκε. Λένε πως 30 server έχουν πρόβλημα. Σ’ έναν από αυτούς υπήρξε κάποιο επιπλέον software που είχε κάποιο περιθώριο ασφαλείας.

Βρέθηκε σ’ έναν από αυτούς γράμμα στο οποίο έγραφαν πώς επιθυμούν επικοινωνία, αλλά δεν είχαν γράψει κάποιο συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Ακούστηκε πώς η αστυνομία επικοινώνησε μαζί τους και τελικά αποδείχθηκε πως οι χάκερς δεν ήθελαν να "βλάψουν" το πανεπιστημιακό νοσοκομείο αλλά το πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ. Έτσι ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Από την Πέμπτη δουλεύουν απίστευτα πολλά άτομα από το τμήμα IT και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα και να επαναφέρουν τα προγράμματα και κατάφεραν να μην χαθούν τα δεδομένα και αρχεία. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί,  ακόμη και μερικές εβδομάδες μέχρι να επανέλθει το σύστημα όπως ήταν. Λόγω αυτού του προβλήματος από την προηγούμενη Πέμπτη έχουν ακυρωθεί πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία και πολλά προγραμματισμένα ραντεβού σε εξωτερικά ιατρεία και ακόμη δεν δεχόμαστε ασθενοφόρα. Το IT τμήμα ωστόσο δημιουργεί επιπλέον καινούριο πρόγραμμα στους υπολογιστές, το οποίο ίσως μπορέσουμε κιόλας από εβδομάδα να το χρησιμοποιούμε. Όσα τμήματα συνέχισαν να δουλεύουν κανονικά προσπάθησαν να περιορίσουν τις εξετάσεις και τα ραντεβού στα πλέον απαραίτητα και άμεσα αναγκαία και πλέον εννοείται με χειρόγραφα έντυπα.»

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις