Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - Φονικό στο Νέο Σούλι: Πρόταση για απαλλαγή του φανοποιού από τον εισαγγελέα

Πάτρα - Φονικό στο Νέο Σούλι: Πρόταση γι...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λέει στο thebest.gr ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Άγγελος Στεργιόπουλος

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είναι ο 41χρονος φανοποιός που κατηγορείται για τη δολοφονία του γείτονά του στο Νέο Σούλι Πατρών τον Φεβρουάριο του 2020. Η απόφαση θα καθορίσει το αν θα δικαστεί για τη δολοφονία, ή όχι. Προς το παρόν είναι ελεύθερος.

Αν το Συμβούλιο δεχθεί τον ισχυρισμό του ότι ήταν σε άμυνα και προχώρησε στην πράξη του προκειμένου να σώσει την ζωή του, την οποία απείλησε το θύμα, δεν θα δικαστεί. 

Να σημειώσουμε ότι βασικό στοιχείο για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι το οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί, και στο οποίο αποτυπώνεται η συμπλοκή μεταξύ θύματος και δράστη. Η πρόταση του Εισαγγελέα είναι να απαλλαγεί ο φανοποιός.

Το έγκλημα συγκλόνισε την Πάτρα τον Φεβρουάριο του 2020

Θύμα ο 41χρονος Κωνσταντίνος Β. Δημόπουλος και κατηγορούμενος για το φονικό 41χρονος ιδιοκτήτης συνεργείου. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του θύματος, το θύμα πυροβολήθηκε στο ύψος της καρδιάς.

Θύμα και κατηγορούμενος ήταν γείτονες και είχαν διαφορές. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος διέρρηξε τα ξημερώματα της μοιραίας μέρας την επιχείρηση του 40χρονου, προκαλώντας ταυτόχρονα φθορές σε κάμερα ασφαλείας. Όταν ο 40χρονος πήγε στην επιχείρησή του για να δει τι συμβαίνει, τότε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος πυροβόλησε εναντίον του με κυνηγετικό όπλο και τον απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο.

Στην συνέχεια, ο 40χρονος, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, πυροβόλησε με πιστόλι εναντίον του 41χρονου, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στο οπτικό υλικό που έχει καταγραφεί, αποτυπώνεται συμπλοκή μεταξύ θύματος και δράστη.

Ο δράστης είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και είχε δηλώσει  πως ο 41χρονος τον απειλούσε συνέχεια. Όπως είχε πει ο κατηγορούμενος, «ο άνθρωπος είχε ψυχικά προβλήματα», αναφέροντας χαρακτηριστικά «ήταν ο βαρόνος του τρόμου».  

Ο φανοποιός είχε δηλώσει ότι λάμβανε φακέλους με απειλητικά μηνύματα, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο 41χρονος ήταν υπεύθυνος και για τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στο φανοποιείο του, λίγους μήνες πριν τη μοιραία μέρα.

Για το μοιραίο βράδυ που έγινε το φονικό, ο 40χρονος ανέφερε ότι ο 41χρονος μπήκε στο φανοποιείο και τον αιφνιδίασε.

«Με αιφνιδίασε. Δεν μπήκα (στο μαγαζί) να κάνω μάχη. Λυπάμαι, χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι πρώτος τον πυροβόλησε το θύμα και η σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του και πως ο ίδιος τον πυροβόλησε μια φορά.

«Ποιος είναι αυτός που θα βρισκόταν στη θέση μου και θα έκανε κάτι διαφορετικό», είχε πει ο 40χρονος φανοποιός.

 

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Άγγελος Στεργιόπουλος αυτή τη στιγμή αυτό που καλείται να αποφασίσει το Συμβούλιο είναι το αν ο 41χρονος κατηγορούμενος προέβη στην πράξη προκειμένου να υπερασπιστεί τη ζωή του και στο πλαίσιο αυτοάμυνας.

«Ότι δολοφόνησε τον 41χρονο γείτονα του είναι σίγουρο. Η πράξη έχει γίνει. Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο κατηγορούμενος υπερέβη το δικαίωμα του για αυτοάμυνα προκειμένου να υπερασπιστεί τη ζωή του.

Το Συμβούλιο δηλαδή καλείται να αποφασίσει αν η δολοφονία έγινε μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το αν είχε την πρόθεση να τελέσει την πράξη και κάτω από ποιες συνθήκες το έκανε. Σε περίπτωση που δεχθεί τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου για αυτοάμυνα, δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη.

 Είναι νομικό θέμα πλέον. Από τον εισαγγελέα υπάρχει απαλλακτική πρόταση» αναφέρει ο κ. Στεργιόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις