Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύεται την Τετάρτη το πρωί ο Καθηγητής Ιατρικής Ιωάννης Βαράκης

Κηδεύεται την Τετάρτη το πρωί ο Καθηγητή...

Είναι ανιψιός του ο καθηγητής διεθνολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης - Ψήφισμα για τον θάνατο του Ιωάννη Βαράκη εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών

Στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον ομότιμο Καθηγητή της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Νικ. Βαράκη που έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια. Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11 το πρωί ενώ θα ακολουθήσει η ταφή του στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών. Ο εκλιπών είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καβάλα και ήταν ο πρώτος πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ήταν παντρεμένος με την Αθηνά Βαράκη και είχε αποκτήσει δύο κόρες τη Λίλη και την Άντζυ ενώ είχε τη χαρά να δει και 4 εγγόνια τον Αντώνη, τον Γιάννη που είχε πάρει και το όνομα του, την Αθηνούλα και την Αλεξάνδρα.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να γίνουν καταθέσεις υπέρ του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εξέδωσε ψήφισμα όπου και εκφράζει την οδύνη και θλίψη του για την αναγγελία του θανάτου του αγαπητού πανεπιστημιακού καθηγητή Ιωάννη Βαράκη.

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με πρόεδρο την Άννα Μαστοράκου:

Πρωτεργάτης της ίδρυσης του ιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και ακούραστος δάσκαλος χιλιάδων φοιτητών, στα πανεπιστημιακά έδρανα και τα εργαστήρια, όπου μετέφερε τη "λάμψη" της δημιουργικής γνώσης σε αμέτρητους ιατρούς και εκπαιδευόμενους. Η αστείρευτη αγάπη του για την επιστήμη, το σπινθηροβόλο του βλέμμα, το ακαδημαϊκό του ήθος η διαχρονική παρουσία του στα έδρανα της Ανατομίας είναι η εμβληματική του παρακαταθήκη.

Ο Γιάννης Βαράκης, ήταν ιατρός παθολογοανατόμος με λαμπρή σταδιοδρομία στις ΗΠΑ. Το 1980 εξελέγη Καθηγητής Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Εργαστηρίου Ανατομίας-Ιστολογίας-Εμβρυολογίας και υπηρέτησε από τις θέσεις αυτές το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο επί 28 συναπτά έτη.

Ο εκλιπών διετέλεσε Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας, Πρόεδρος και Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής για αρκετές περιόδους, όπως επίσης και πρώτος πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ανήκε στην γενιά των καθηγητών που οργάνωσαν, ανέπτυξαν και καθιέρωσαν το Τμήμα Ιατρικής και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ως δύο εκ των κορυφαίων ιδρυμάτων της χώρας.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και απεφάσισε ομόφωνα:

1.            Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του.

2.            Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

3.            Να διαβιβαστεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος  Άννα Μαστοράκου                

Ο Αντιπρόεδρος   Γεώργιος Σκρουμπής          

Ο Γραμματέας Γεώργιος Πατριαρχέας.

Επίσης το ΔΣ της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου με πρόεδρο τον Περικλή Δουζδαμπάνη σε ανακοίνωση του, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του καθώς και τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αείμνηστου Ομότιμου Καθηγητή Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Πατρών Ι. Βαράκη. Ο αείμνηστος Καθηγητής Ι. Βαράκης υπήρξε υπόδειγμα Ακαδημαϊκού ήθους και Δασκάλου. Η μνήμη του θα παραμείνει ανεξίτηλη και ζωντανή στις καρδιές όλων των μαθητών του αλλά και των συναδέλφων που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, αναφέρει η συλλυπητήρια ανακοίνωση.

*Η είδηση του θανάτου του Ιωάννη Βαράκη ήταν από τις κύριες και σε Μέσα ενημέρωσης της πόλης της Καβάλας όπως στο kavalapost.gr.

Μάλιστα ο εκλιπών ήταν θείος του Καβαλιώτη βουλευτή Βορείου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος και αποχαιρέτισε τον Ιωάννη Βαράκη, με ένα συγκινησιακά φορτισμένο κείμενο στο προφίλ του στο facebook.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καιρίδης έγραψε ότι «ο Γιάννης ήταν ο μικρότερος αδελφός της μητέρας μου και ο θείος που με σημάδεψε το περισσότερο. Περάσαμε μαζί ατέλειωτες ώρες συζητώντας και αποτέλεσε για μένα πηγή έμπνευσης και ηθική πυξίδα. Ο θάνατός του έχει συγκλονίσει όλη μας την οικογένεια».

Σε άλλο σημείο της ανάρτησης του ο κ. Καιρίδης γράφει: «ο θείος Γιάννης μου κέντρισε το ενδιαφέρον για την πολιτική (όχι ότι ήθελα πολύ σπρώξιμο…) και, κυρίως, τη διεθνή πολιτική. Έχω ακόμα στο μυαλό μου τις συζητήσεις μας για τον Τζίμυ Κάρτερ στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Δικιά του ήταν και η συμβουλή ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στη ζωή από το χρήμα και ότι το χρήμα πρέπει να σε υπηρετεί και όχι να το υπηρετείς.

Ο Γιάννης ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος. Όμορφος στην εμφάνιση, γοητευτικός στην ομιλία, ευγενής, δοτικός και ταπεινός στα όρια του απόκοσμου, βαθιά μορφωμένος με ένα διαβολικό μυαλό και ευγλωττία που δύσκολα τους αντιστεκόσουνα».

Ο κ. Καιρίδης κλείνει τον αποχαιρετισμό του στον Ιωάννη Βαράκη γράφοντας: «προχθές, το Σάββατο, πήγα στην Πάτρα να τον αποχαιρετήσω. Με αναγνώρισε λέγοντας “αχ ο Δημητράκης μας”. Πρόλαβα να του πω πόσο τον αγαπώ και πόσο δεν θα τον ξεχάσω ποτέ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις