Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση από Μαγιορκίνη και Χαρδαλιά

Κορωνοϊός: LIVE η ενημέρωση από Μαγιορκί...

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού από το υπουργείο Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα ανακοινωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού στην Αττική. Το πρόβλημα με τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, εντοπίζεται κυρίως σε τρεις δήμους. Πρόκειται για τους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και Κηφισιάς.

Αυτός είναι και ο λόγος που ύστερα από σειρά εισηγήσεων των επιστημόνων θα ληφθούν αυστηρά, οριζόντια μέτρα, που θα έχουν ισχύ τουλάχιστον δυο εβδομάδων.

Νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και  12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε απευθείας τη συνέντευξη Τύπου από το Υπουργείο Υγείας: 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις