Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ποιο είναι το Goethe-Zentrum Patras

Ποιο είναι το Goethe-Zentrum Patras

Το μοναδικό συμβεβλημένο Kέντρο Γερμανικής Γλώσσας με το Goethe-Institute.V. στη νότια Ελλάδα

Το Goethe-Zentrum Patras λειτουργεί από το 2000 ως επίσημος αντικαταστάτης του πρώην Goethe-Institut Πατρών. Κατά συνέπεια είναι το μοναδικό συμβεβλημένο Kέντρο Γερμανικής Γλώσσας με το Goethe-Institut e.V. στη νότια Ελλάδα. Διευθυντής του Κέντρου είναι ο κ.Siegfried Blocher, ο οποίος δίδασκε τη μητρική του γλώσσα για πολλά χρόνια στο πρώην Goethe-Institut Πατρών και σήμερα εξακολουθεί να είναι εξεταστής των επίσημων εξετάσεων του Goethe-Institut Athen.

Στο Goethe-Zentrum Patras δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή και αποτελεσματική διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας. Στις τάξεις επικρατεί μια φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα μάθησης. Οι καθηγητές, πολλοί με μητρική γλώσσα τα Γερμανικά, έχουν πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία των Γερμανικών και συμμετέχουν τακτικά σε προγράμματα κατάρτισης προκειμένου να στηρίξουν τους σπουδαστές τους στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, φυσικά πάντα ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα τμήματα που διοργανώνουν αντιστοιχούν στην κλίμακα επιπέδων του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες. Υποστηρίζουν το Goethe-Institut Athen στη διεξαγωγή των εξετάσεων και εργαστηρίων/προγραμμάτων κατάρτισης καθηγητών στην Πάτρα, διαθέτοντας τους χώρους και την εμπειρία τους. Επίσης,διοργανώνουντις εξετάσεις Goethe-Zertifikat A 1: Fit in Deutsch 1 και Goethe-Zertifikat A 2: Fit in Deutsch 2.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen καθώς και με τοπικούς φορείς οργανώνουν και διεξάγουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Πάτρα. Σκοπός τους είναι να φέρουν την Πάτρα πιο κοντά στη Γερμανική κουλτούρα. Για το λόγο αυτό:

  • Στηρίζουν το θεσμό Jazz+Πράξεις, καλώντας διακεκριμένους γερμανούς μουσικούς της Jazz.
  • Συνδιοργανώνουν με την ABCinema το Φεστιβάλ Γερμανικού Κινηματογράφου-KinoFest, προβάλλοντας πρόσφατες βραβευμένες γερμανικές ταινίες.
  • Στηρίζουν την τοπική οικονομία συνδιοργανώνοντας το Oktoberfest Patras με το Rokfor.

GOETHE-ZENTRUM PATRAS

Τσαμαδού 29 & Ρήγα Φεραίου 167, Πάτρα

Τηλ:2610-225055

goethezentrum-patras.gr

fb: goethe.zentrum.patras

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά