Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονίζει ο Πατρινός ναυαγοσώστης που έσωσε τον κολυμβητή: Έξι ώρες παλεύαμε με τα κύματα

Συγκλονίζει ο Πατρινός ναυαγοσώστης που ...

Πως κατάφερε να τον σώσει

Ο Πατρινός ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, που βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει κολυμβητή που κινδύνευε, περιέγραψε τις δραματικές ώρες, που έζησε στη θάλασσα του Μύρτου Κεφαλονιάς το βράδυ της Παρασκευής. Όπως είπε ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, περίπου στις 8 το βράδυ ενημερώθηκε από μέλος της ομάδας του, ότι

κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, όλη η ομάδα πήγε στο σημείο όπου βρισκόταν ο κολυμβητής, καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μέσα λόγω των 7 μποφόρ.

Έτσι ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος βούτηξε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα και έφτασε κοντά του. Το σκοινί που τους πέταξαν οι διασώστες  από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα.

Οι δύο νέοι πάλευαν με τα τεράστια κύματα για έξι ώρες!

«Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα… Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού», αναφέρει ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.

Δείτε το βίντεο: 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις