Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιγιάλεια - Νεαροί παραθεριστές οι ασθενείς

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιγιάλε...

Μόλις στις αρχές Αυγούστου εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγείρας

Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Αιγιάλεια η οποία αποτελεί μία από τις πιο "καθαρές" περιοχές της χώρας σχετικά με αριθμό κρουσμάτων και μόλις στις αρχές Αυγούστου εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγείρας. Έκτοτε υπήρξαν διάφορες ανυπόστατες φημολογίες προφορικές αλλά και στα social media από πολίτες που επικαλούνταν αόριστες πηγές, όμως πλέον το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr, πιστοποιήθηκαν άλλα δύο κρούσματα σε άτομα νεαρής ηλικίας που παραθέριζαν σε παραλιακό τουριστικό θέρετρο της Δυτικής Αιγιάλειας. Και τα δύο άτομα αισθάνθηκαν αδιαθεσία, έκαναν το σχετικό τεστ που βγήκε θετικό και πλέον το ένα άτομο επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, το δε δεύτερο παραμένει σε κατ'οίκον καραντίνα, αμφότερα χωρίς να εμφανίζουν άλλα συμπτώματα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο filodimos.gr ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος σημείωσε πως ο κόσμος δεν θα πρέπει να πανικοβάλλεται αλλά να τηρεί ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης κατά της διασποράς του κορωνοϊού. "Τα δύο αυτά νέα κρούσματα πιστοποιήθηκαν όντως το απόγευμα της Τετάρτης, δεν έχουν καμία σχέση με την παραφιλολογία που υπήρχε το περασμένο διάστημα με φήμες και ανεύθυνες αναρτήσεις στο διαδίκτυο (τις οποίες στηλιτεύσαμε και με ανακοίνωσή μας) και βεβαίως εμφανίστηκαν στο πλαίσιο της έξαρσης της διασποράς του ιού σε όλη τη χώρα, ειδικά σε νεαρά παιδιά. Καλούμε τους πολίτες και τους παραθεριστές να μην χαλαρώνουν, να φροντίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους ίδιους και τους γύρω τους και να απολαύσουν υπεύθυνα τις διακοπές τους" αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καλογερόπουλος.

 Χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν συνολικά 217 νέα κρούσματα στη χώρα εκ των οποίων τρία στην Αιτωλοακαρνανία και δύο  στην Ηλεία.

Ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων συνιστά ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος.

 

 

Από το Γραφείο του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και κατόπιν δημοσιευμάτων για 2 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αιγιάλεια, δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Η είδηση για την πιστοποίηση δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο νεαρούς παραθεριστές στη Δυτική Αιγιάλεια, πράγματι επιβεβαιώνεται από τους αρμοδίους φορείς. Τα άτομα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό είναι νεαρής ηλικίας, δεν έχουν έντονα συμπτώματα, βρίσκονται ήδη σε κατ’οίκον περιορισμό στον τόπο καταγωγής τους και τους ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά.

Ο Δήμος Αιγιαλείας συνιστά ψυχραιμία και σύνεση στους πολίτες, ντόπιους και επισκέπτες και εφιστά την προσοχή όλων, ώστε να τηρούνται ανεξαιρέτως όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού (προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις ασφαλείας, αποφυγή συνωστισμού). Επίσης, οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται πάντα από επίσημες πηγές σχετικά με όσα αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού και όχι από ανυπόστατες φήμες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις