Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταδικάζει το πραξικόπημα στο Μάλι

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταδικάζει το πραξ...

Αυτές τις δύσκολες ώρες, οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στις δυνάμεις που μάχονται για τη δημοκρατία στο Μάλι & να στηρίξουμε την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πραξικόπημα στο Μάλι της Αφρικής.

Όπως αναφέρει, «καταδικάζω απερίφραστα την ανατροπή του δημοκρατικού καθεστώτος στο Μάλι από ομάδα στρατιωτικών και τη σύλληψη του Προέδρου της χώρας, Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κέιτα, του Πρωθυπουργού, Μπουμπού Χισέ και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων. Ο Ιμπραχίμ Μπουμπακάρ Κέιτα, που προέρχεται από το κόμμα μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς RPM, έχει συμβάλλει καθοριστικά τα τελευταία χρόνια στις προσπάθειες για ειρήνη και συμφιλίωση στο Μάλι. Επίσης, έδωσε μεγάλο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και προσπάθησε να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων της χώρας, σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στις δυνάμεις που μάχονται για τη δημοκρατία στο Μάλι και να στηρίξουμε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής και έννομης τάξης.

Ο δημοκρατικός διάλογος είναι η μόνη οδός για την επίλυση μιας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης όχι μόνο του Μάλι αλλά και της ευρύτερης περιοχής».

Η φωτ. του Γιώργου Παπανδρέου είναι από eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις