Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βατόπουλος για κορωνοϊό: Χειρότερη η κατάσταση τώρα από τον Μάρτιο

Βατόπουλος για κορωνοϊό: Χειρότερη η κατ...

Εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξουν κι άλλα περιστατικά σαν την 17χρονη που διασωληνώθηκε

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι χειρότερη τώρα από ότι ήταν τον Μάρτιο στη χώρα μας. Αυτό ισχυρίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Όπως επεσήμανε, η βασική διαφορά είναι πως τον Μάρτιο, όλοι ήταν στα σπίτια τους ενώ τώρα υπάρχει μεγάλη μετακίνηση, που ευνοεί την διασπορά του κορωνοϊού.

«Κάθε εβδομάδα πλέον είναι κρίσιμη. Πρέπει να γίνει υλοποίηση των μέτρων και από την πολιτεία και από εμάς προκειμένου να δούμε ύφεση η οποία θα φανεί έπειτα από δέκα μέρες» τόνισε ο κ. Βατόπουλος.

Αναφερόμενος στην 17χρονη κοπέλα στην Θεσσαλονίκη που είναι διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση, εξέφραζε το φόβο πως θα υπάρξουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά σε νέους. "Και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν" ανάφερε κάνοντας έκκληση ουσιαστικά για ιδιαίτερη προσοχή.

Υπογράμμισε μάλιστα πως όποιος επιθυμεί να κάνει τεστ γυρνώντας από τις διακοπές, το καλύτερο θα ήταν να το κάνει 5 μέρες μετά, ώστε να “πιάσει” και τον χρόνο που ήταν στο πλοίο για το ενδεχόμενο που έχει κολλήσει εκεί.

"Πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες. Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις