Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ιρανικό πετρέλαιο με προορισμό τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ κατάσχεσαν ιρανικό πετρέλαιο με π...

Από 4 τάνκερ

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν το φορτίο από 4 τάνκερ που μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο με προορισμό τη Βενεζουέλα για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης, τους οποίους η Ουάσιγκτον θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου κατασχέθηκαν, ποσότητα που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη κατάσχεση από τις ΗΠΑ ιρανικού πετρελαίου, διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε ένα δελτίο τύπου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κατέθεσε τη 2α Ιουλίου ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Ουάσιγκτον αγωγή και εντολή κατάσχεσης για τα φορτία των πετρελαιοφόρων Bella, Bering, Pandi και Luna, με προορισμό τη Βενεζουέλα.

«Η κυβέρνηση ανακοινώνει σήμερα ότι πραγματοποίησε αυτήν την κατάσχεση με επιτυχία και κατέσχεσε περίπου 1,12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.

«Με τη βοήθεια ξένων εταίρων, το κατασχεμένο φορτίο βρίσκεται τώρα στα χέρια των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στη Βενεζουέλα Χότζατ Σολτανί έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσχεση των ιρανικών τάνκερ συνιστούν «ένα ακόμη ψέμα και έναν ψυχολογικό πόλεμο» εκ μέρους των ΗΠΑ.

«Τα πλοία δεν είναι ιρανικά και ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε η σημαία έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ιράν», ανέφερε ο Σολτανί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις