Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στροφή 180 μοιρών από το Oruc Reis- Συνεχίζεται ο διπλωματικός "πόλεμος"

Στροφή 180 μοιρών από το Oruc Reis- Συνε...

ΒΙΝΤΕΟ

Αλλαγή στάσης ή τακτικός ελιγμός του Oruc Reis και της Τουρκίας; Άγνωστο.

Το δεδομένο είναι πως, όπως μετέδωσε το Mega, μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.

Όπως γράφει το newsit.gr τα τουρκικά πλοία δείχνουν να ακολουθούν πορεία προς νότο, με στρατιωτικούς αναλυτές να εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά. Κάτι τέτοιο όμως απομένει να φανεί τις επόμενες ώρες.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό συνεχίζει να παρακολουθεί στενά και να του εκπέμπει μηνύματα ειδοποιώντας το ότι βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και καλώντας το να αποχωρήσει από αυτή.

Μάλιστα, η εν λόγω αλλαγή πορείας φαίνεται και στην ιστοσελίδα Marinetraffic.com.

Στο μεταξύ έχουν υπάρξει προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου Ελλάδος – Τουρκίας για να επιτευχθεί ο στόχος της αποκλιμάκωσης, σύμφωνα με πληροφορίες. 

ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ: 

Την ίδια ώρα ένα βήμα περαιτέρω φαίνεται ότι πήγε τις προκλήσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. ΔΕΙΤΕ πώς διαμορφώνεται το κλίμα στη γείτονα χώρα αλλά και τι αναφέρει ο τουρκικός τύπος ο οποίος στην πλειονότητα του απηχεί τις απόψεις του τούρκου προέδρου, στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί: 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις