Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανσέληνος Αυγούστου σήμερα - Πώς να βγάλεις μια αστροφωτογραφία με το κινητό σου

Πανσέληνος Αυγούστου σήμερα - Πώς να βγά...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι χρειάζεται για να δεις τους κρατήρες της σελήνης

Ένα καλό κινητό και διάθεση εξερευνητή. Αυτά χρειάζεστε για να αποτυπώσετε κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες φωτογραφίες του αυγουστιάτικου φεγγαριού. Φυσικά όλα γίνονται ευκολότερα με μια φωτογραφική μηχανή με καλή δυνατότητα zoom, ωστόσο μπορείτε να φωτογραφήσετε το αυγουστιάτικο φεγγάρι σαν επαγγελματίας, ακόμη και με το κινητό σας. Αρκεί να κάνετε κάποιες βασικές ρυθμίσεις στην κάμερα της συσκευής σας. 

Αρχικά μην αφήσετε σε καμία περίπτωση την κάμερα, στο default mode. Επιλέξτε την επαγγελματική (PRO) φωτογραφία. Στη συνέχεια θα πρέπει να μειώσετε σημαντικά την ταχύτητα του κλείστρου. Η βέλτιστη επιλογή είναι το 1/250, δεδομένου του φωτός που θα λάβει σε άλλη περίπτωση ο αισθητήρας σας. Δεν θέλετε να τραβήξετε ένα φωτεινό λευκοκίτρινο αντικείμενο, χωρίς να διακρίνονται οι λεπτομέρειες στην επιφάνεια του.

Η φωτογραφία του άρθρου, είναι το φεγγάρι τραβηγμένο με ένα NOTE 10 PLUS το βράδυ της Κυριακής, με τις προαναφερόμενες ρυθμίσεις.

Για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα επιλέξτε μέχρι 4Χ ΖΟΟΜ για φωτογραφία. Αν έχετε στη διαθεσή σας ένα απλό σετ κυάλια, τότε μπορείτε να ευθυγραμμίσετε τον ένα από τους δύο φακούς τους με την κάμερα του κινητού σας τηλεφώνου και να πετύχετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην είναι οτι πιο εύκολο, αλλά η τελική εικόνα θα σας ανταμείψει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις