Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πιθανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους

Πιθανά υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε...

Τι είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Αν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες θα γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, εκτός από τα σούπερ μάρκετ. Ισως χρειαστεί να γίνει υποχρεωτική η μάσκα σε εκκλησίες και άλλους κλειστούς χώρους» είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επισημαίνοντας ότι ο εφησυχασμός οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων .

Η Αττική παραμένει η… πρωταθλήτρια σε κρούσματα, με τη Θεσσαλονίκη να την ακολουθεί και τον κορωνοϊό να εμφανίζει, σύμφωνα με τα χθεσινά (26.07.2020) στοιχεία, διασπορά σε πολλές περιοχές. Οι ειδικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τη χαλάρωση αλλά και το γεγονός πως τα πράγματα… δυσκολεύουν.

«Το πράγμα αρχίζει και γίνεται δύσκολο στη χώρα μας όσον αφορά στα εγχώρια κρούσματα, θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και αυτό δεν ελέγχεται ούτε με τεστ στα σύνορα, ούτε με κλείσιμο συνόρων στις χώρες, ελέγχεται μόνο με τα μέτρα που πρέπει να παίρνει ο πολίτης», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπου Γώγου, ο οποίος απηύθυνε νέα έκκληση να φοράει ο κόσμος μάσκα σε κλειστούς χώρους και να… ακούει τους επιστήμονες, γιατί έχει χαλαρώσει.

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια χαλάρωση. Δεν εισακούγονται τα μηνύματά μας, γιατί πραγματικά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα, το ξέρετε, το λέμε κάθε μέρα. Έχει ελεγχθεί η κατάσταση, σε σχέση με τις διάφορες εστίες που υπάρχουν στη χώρα μας, αρκετά ικανοποιητικά θα έλεγα. Από την άλλη έχουμε και σχετικά καλά δεδομένα από την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, δηλαδή βλέπουμε ότι τα κρούσματα που ανιχνεύονται στα αεροδρόμια δεν είναι άσχημα, είναι αυτά που περιμέναμε. Ελέγχθηκε και η κατάσταση στα Βαλκάνια. Έχουμε όμως τα προβλήματα της συμμόρφωσης του πληθυσμού στην Ελλάδα», τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (27.07.2020) στο OPEN.

«Τα μέτρα δεν τηρούνται το θέμα της απόστασης το έχουμε αφήσει πολύ πίσω, υπάρχουν συσσωρεύσεις κόσμου και συγχρωτισμοί παντού, η χρήση μάσκας παντού επίσης δεν τηρείται, ενώ είναι από τα βασικά μέτρα σε αυτή τη φάση, με αποτέλεσμα να ξαναφέρει σιγά σιγά την αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων», τόνισε.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις