Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Της έγραψε περιουσία, τον απάτησε, το δικαστήριο της τα πήρε πίσω λόγω αχαριστίας!

Δυτική Ελλάδα: Της έγραψε περιουσία, τον...

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Συνταξιούχος παντρεύτηκε 41χρονη αλλοδαπή με δυο παιδιά. Εκείνη αφού φρόντισε να έρθουν στο όνομά της ακίνητα και χρήματα, όταν αρνήθηκε να της δώσει κι άλλα τον εγκατέλειψε και σύναψε σχέση με Ελληνογερμανό.

Ο Άρειος Πάγος διέγνωσε «βαριά αχαριστία» και την υποχρέωσε να επιστρέψει όλη την ακίνητη περιουσία που της είχε δωρίσει όταν ήταν παντρεμένοι.

Ο Έλληνας που κατάγεται από το Ιόνιο σε ηλικία 67 ετών συνταξιοδοτήθηκε από τη Γερμανία όπου είχε πάει μετανάστης και επέστρεψε στην Ελλάδα.  Εκμεταλλευόταν επιχείρηση με ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας προσέλαβε 41χρονη οικιακή βοηθό από την Αλβανία. Η γυναικα ήταν διαζευγμένη με δυο παιδιά. Μεταξυ τους σύντομα αναπτύχθηκε ειδύλλιο το οποίο τον Μάιο του 2001 κατέληξε σε γάμο.

Μετά το γάμο ο 69χρονος πια, παραχώρησε με συμβόλαιο στη 41χρονη ένα σπίτι 231τμ επί οικοπέδου 462 τμ ενώ ο ίδιος κράτησε εφ όρου ζωής την επικαρπία.

Στο συμβόλαιο υπήρχε όρος ότι η δωρεά δεν μπορεί να ανακληθεί εκτός από τις περιπτώσεις της εγκατάλειψης συζυγικής στέγης, παράλειψης φροντίδας και περιποιησης του υπερήλικου συζύγου απαιτήσεις για παραχώρηση με δωρεά και άλλου περιουσιακού στοιχείου σε περίπτωση διαζυγίου από υπαιτιότητα της συζύγου ή αν ο δωρεοδόχος φανεί βαριά αχάριστος απέναντι στον δωρητή ή στο σύζυγο.

Στη συνέχεια ο Έλληνας συνταξιούχος εισήγαγε συνάλλαγμα 150 χιλιάδων ευρώ από τη Γερμανία κι έβγαλε οικοδομική άδεια στο όνομα της συζύγου του προκειμένου με δικά του χρήματα να ανεγείρει στο υπόλοιπο του οικοπέδου που της ειχε παραχωρήσει μια ακόμη τριώροφη οικοδομή.

Ο ηλικιωμένος προκειμενου να ευχαριστήσει τη νεαρή σύζυγό του της παραχώρησε και το διαμέρισμα του πρώτου οροφου για τν εγκατάσταση των δυο παιδιών που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο στην Αλβανία και παράλληλα την εκμετάλλευση του μισθώματος από τα δυο μικρά διαμερίσματα του ισογείου, ενώ ο ίδιος συντηρούσε τα παιδιά της.

Ο πρώην μετανάστης εισήγαγε και άλλες 400 χιλιάδες ευρώ, ενώ πούλησε και το πατρικό του σπίτι αντί 290 χιλιάδων.

Η σύζυγός του συνέχισε να τον πιέζει για περισσότερες χρηματικές παροχές.

Οι συνεχείς πιέσεις προκαλούσαν τη δυσφορία και την οργή του συζύγου ενώ αυξάνονταν οι μεταξύ τους προστιβές.

Η 41χρονη άρχισε σιγά σιγά να εγκαταλείπει την συζυγική εστία και από το 2019 έφυγε τελείως και έμεινε με τα παιδιά της.

Κάτω από το βάρος των οικονομικών πιέσεων που δεχόταν ο συνταξιούχος την προειδοποίησε ότι θα χωρίσουν κι εκείνη τον απείλησε λέγοντάς του « αν με χωρίσεις θα σε κανονίσουν οι Αλβανοί, θα σε βρουν σε χαντάκι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις