Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες χωρίς τον μαέστρο Θοδωρή Γεωργόπουλο

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες χωρίς τον μαέστρο...

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 στις 9.30 π.μ. στο ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών το μνημόσυνο

Σαράντα μέρες συμπληρώνονται από τον αδόκητο χαμό του συμπολίτη μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, ο οποίος κηδεύτηκε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 στο νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών και ακολούθησε η ταφή του στο Β’ Δημοτικό Κοιμητήριο στον Άγιο Μηνά Λεύκας σε μία ιδιαίτερα συγκινητική και φορτισμένη ατμόσφαιρα αλλά και υπό τους ήχους των «Αγγέλων τα μπουζούκια» που έπαιξαν τα παιδιά της Ορχήστρας Εν Χορδώ που είχε δημιουργήσει και διηύθυνε ο εκλιπών.

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή αργά το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουνίου 2020 μετά από καρδιακό επεισόδιο. Η τραγική είδηση σκόρπισε βαθιά θλίψη στην τοπική κοινωνία και ιδίως στον καλλιτεχνικό κόσμο της Πάτρας. Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 το πρωί θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου Πατρών το 40νθήμερο ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Θοδωρή Γεωργόπουλου, ενός ταλαντούχου και εργατικού μουσικού, ο οποίος διατηρούσε το Κέντρο Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων ''Εν - χορδώ''. Όπως είχαμε γράψει στο thebest.gr, ο Θοδωρής Γεωργόπουλος είχε γεννηθεί στη Πάτρα το 1962 και ήταν γιος του δάσκαλου παραδοσιακής μουσικής Σταύρου Γεωργόπουλου. Ήταν και συνθέτης και είχε γράψει τραγούδια όπως τη λαϊκή επιτυχία «Για θύμισέ μου τ’ όνομά σου» που έχουν ερμηνεύσει σε β’ εκτέλεση τόσο ο Βασίλης Καρράς όσο και ο Λευτέρης Πανταζής. Είχε κάνει σπουδές πάνω στη μουσική στο Ωδείο Μότσαρτ και εκτός από μπουζούκι είχε και πτυχίο μαέστρου. Για πολλά χρόνια είχε δουλέψει ως μουσικός σε πολλά γνωστά κέντρα διασκέδασης της περιοχής και όχι μόνο, όπως το Ντέφι, το Χάραμα, το Βίλυς Παρκ, οι Χάντρες αλλά και το La Notte, κ.α. Πλέον είχε αποσυρθεί από τα κέντρα και την τελευταία 10ετία κυρίαρχο μέλημα του ήταν η σχολή του και η Ορχήστρα Εν Χορδώ που αποτελούσε κι ένα έξοχο φυτώριο νέων, ταλαντούχων μουσικών.

Με το σχήμα Εν Χορδώ κατάφερε να αφήσει την σφραγίδα του όχι μόνο στα μουσικά πράγματα της Αχαΐας αλλά και ευρύτερα μιας και είχαν εμφανιστεί τόσο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και στην δημοφιλή εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας», κ.α.

Με το «Εν Χορδώ», ο Θοδωρής Γεωργόπουλος είχε πραγματοποιήσει και πολλές αξιόλογες συναυλίες – αφιερώματα όπως στην αγαπητή Πατρινή λαϊκή ερμηνεύτρια Πόλυ Πάνου, με τίτλο «Η Πόλυ της πόλης μας», την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η τελευταία του δημόσια συναυλία ήταν πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που είχε φιλοξενήσει με επιτυχία η Πάτρα. Στη συναυλία που είχε δοθεί στο Νότιο Πάρκο είχε συμμετάσχει ο ερμηνευτής Γεράσιμος Ανδρεάτος.

Ο Θοδωρής Γεωργόπουλος ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Γεωργοπούλου και είχαν έναν γιο, τον Σταύρο που έχει κάνει σπουδές στην Αγγλία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις