Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιατροδικαστής: Οξύ πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του Βασίλη Μάγγου

Ιατροδικαστής: Οξύ πνευμονικό οίδημα η α...

Η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας

Το οξύ πνευμονικό οίδημα είναι η αιτία θανάτου του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, ο οποίος πέθανε ξαφνικά της Δευτέρας 14 Ιουλίου στο σπίτι του στο Βόλο. Ο 26χρονος είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας ένα μήνα πριν από το θάνατό του και είχε νοσηλευτεί.

Η νεκροψία-νεκροτομή ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 15 Ιουλίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που μεταδίδει το ethnos.gr, η ιατροδικαστής Ελένη Καλύβα πραγματοποίησε τη νεκροτομή παρουσία Εισαγγελέα αλλά και παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο θάνατος του 26χρονου Βασίλη Μάγγου αποδίδεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα.

Θα ακολουθήσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Το οξύ πνευμονικό οίδημα δεν συνδέεται, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες, με τα χτυπήματα που είχε δεχτεί από αστυνομικούς ο 26χρονος.

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, δήλωσε πως δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του, αλλά το γεγονός ότι ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής και αγωνιζόταν για μια δίκαιη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο.«Δεν συνδέουμε τον θάνατο του γιου μας με τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από έναν μήνα. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία του. Βέβαια, η ψυχολογική κατάσταση δεν αποδεικνύεται με καμία ιατροδικαστική εξέταση. Για εμάς δεν έχουν σημασία τα αίτια του θανάτου του. Σημασία έχει, και αυτό είναι η ουσία, ότι ο γιος μας ήταν ένας κοινωνικός αγωνιστής και σαν κοινωνικό αγωνιστή θα τον θυμομαστε και θα τον τιμάμε. Θα θυμόμαστε τους αγώνες του για μια δίκαιη κοινωνία και έναν καλύτερο κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις