Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ.Γ. υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης: Η διευθέτηση χωροταξικών και πολεοδομικών ζητημάτων μπορεί να οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηλείας

Γ.Γ. υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακο...

Βρέθηκε στην περιοχή

«Η διευθέτηση των σοβαρών χωροταξικών και πολεοδομικών ζητημάτων που απασχολούν τους δήμους, μπορεί να οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηλείας», τόνισε ο γενικός γραμματέας χωρικού σχεδιασμού και αστικού περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πύργο, με πρωτοβουλία της προέδρου της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσίας - Θεοδώρας Αυγερινόπουλου.

Όπως επεσήμανε ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, «ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, είναι η πρόσκληση για την χρηματοδότηση τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, τα οποία έχουν αντικαταστήσει τα μέχρι πρότινος γενικά πολεοδομικά σχέδια».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η προκήρυξη θα γίνει από το υπουργείο Περιβάλλοντος, χωρίς επιβάρυνση των δήμων, αλλά με τεχνική υποστήριξή από ειδικούς συμβούλους, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες».

«Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια», συνέχισε, «θα έχουμε θεσμοθετημένα πολεοδομικά σχέδια που θα καθορίζουν τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης, τις οριοθετήσεις οικισμών, ζητήματα τροποποίησης των ζωνών οικιστικού ελέγχου και θα αντιμετωπίζουν περιβαλλοντικά προβλήματα και περιοχές που χρίζουν θωράκισης».

Όσον αφορά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της Ηλείας, ο Ευθύμιος Μπακογιάννης είπε πως «θα μπορούσε με τη συνεργασία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - και γίνονται συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση - να γίνει εκπόνηση πολεοδομικού σχεδίου, όπου θα καθοριστούν οι χρήσεις γης και έργα υποδομής κατά μήκος του παράκτιου μετώπου», προσθέτοντας ότι «αυτό έρχεται σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον επενδύσεων για ανάπτυξη τουριστικών μονάδων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Κυλλήνης και προς την Αχαΐα». Όμως, όπως διευκρίνισε, «τα παραπάνω, δεν αφορούν τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ο οποίος λόγω του προεδρικού διατάγματος βρίσκεται σε άλλο καθεστώς».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, έθεσε το ζήτημα των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων, λέγοντας ότι «η παρελθούσα θεσμοθέτηση χρήσεων γης, έχει δημιουργήσει προβλήματα».

Επίσης, αναφέρθηκε «στην ανάγκη εκπόνησης ενός ειδικού χωροταξικού σχεδίου σε μεγάλες εκτάσεις δημοσίου χαρακτήρα, όπως είναι οι εκτάσεις γης της πρώην λίμνης Αγουλινίτσας, ώστε το δημόσιο να μπορέσει, είτε μόνο του, είτε μέσω ΣΔΙΤ, ή με άλλες μορφές χρηματοδότησης, να τις αξιοποιήσει».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις