Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αποστρατεύτηκε μετά από 33 χρόνια ο Πατρινός Αρχηγός Διεύθυνσης Θρησκευτικού ΓΕΕΘΑ π. Ν. Γουρδούπης

Αποστρατεύτηκε μετά από 33 χρόνια ο Πατρ...

Με το βαθμό του Υποστράτηγου

 Αποστρατεύθηκε πρόσφατα κριθείς ευδοκίμως τερματίσας την θητεία του, κατά τις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων τον περασμένο Μάρτιο, ο πατρινός Αρχηγός της Διεύθυνσης Θρησκευτικού Γ.Ε.ΕΘ.Α. π. Νικόλαος Γουρδούπης.

Ο π. Νικόλαος συμπλήρωσε 33 έτη ευδοκίμου υπηρεσίας και έφυγε με τον βαθμό τού Υποστρατήγου – μόνος αυτός τόσο υψηλόβαθμος από όλους τους προκατόχους του.

Ο π. Νικόλαος κατάγεται από πολυμελή οικογένεια των Πατρών, ενώ αρχικώς χειροτονήθηκε διάκονος και τοποθετήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο.

Σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Κηφισιάς και εν συνεχεία στην Θεολογική Σχολή Αθηνών. Είχε ήδη, πολύ μικρός,  παστρευθεί την Δήμητρα Σερέτη, με την οποία απέκτησαν πέντε παιδιά. Σύντομα εντάχθηκε στις τάξεις τού Στρατού και το 1987 βρέθηκε να υπηρετεί ως στρατιωτικός Ιερέας στην ακριτική Λήμνο. Ακολούθως μετετέθη στην 116 Πτέρυγα Μάχης τού Αράξου, το 1991.

Το 2005, ο π. Νικόλαος μετακινήθηκε στην Αθήνα, όπου ανέλαβε την ηγεσία στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ως Διευθυντής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το 2010 προήχθη σε Γενικό Διευθυντή στην Διεύθυνση τού Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων που εδρεύει στο Πεντάγωνο, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.  

Σημειώνεται ότι το σώμα των στρατιωτικών ιερέων υπάρχει από την εποχή τού Καποδίστρια. Ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος στην πρώτη Σχολή Ευελπίδων, στο Ναύπλιο, τοποθέτησε με διάταγμα τον πρώτο στρατιωτικό ιερέα. Από τότε το σώμα υφίσταται και νομικά.

*Με πληροφορίες από εφημερίδα Γνώμη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις