Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τα 7.500 εισιτήρια έφτασε στην πρεμιέρα του το γλυκόπικρο "Made in Italy" - Παίζεται και στα Odeon Veso Mare

Τα 7.500 εισιτήρια έφτασε στην πρεμιέρα ...

Συμπαθητικά πήγε το παιδικό φιλμ "Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι" που επίσης προβάλλεται και στην Πάτρα

Τα 40.000 εισιτήρια έφτασε η κίνηση πανελλαδικά στους κινηματογράφους, το περασμένο 4ήμερο, 9 με 12 Ιουλίου 2020 και σε αυτή την άνοδο συνέβαλαν και οι νέες ταινίες και η επαναλειτουργία των κλειστών αιθουσών αν και για να είμαστε ειλικρινείς, η κίνηση είναι σαφώς μεγάλη στα θερινά και υποτονική στις κλειστές κλιματιζόμενες που ξανάνοιξαν από την 1η Ιουλίου.  

Στην κορυφή του box office βρέθηκε το αργεντίνικο φιλμ «Το Κόλπο του Αιώνα - El Robo del Siglo» του Αριέλ Γουϊνογκράδ που αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα, φτάνοντας τα 9.500 εισιτήρια σε 20 αίθουσες πανελλαδικά, (περίπου 472 θεατές κατά μέσο όρο ανά αίθουσα, όπως αναφέρει το flix.gr, απ’ όπου και τα νούμερα).

Καλά τα πήγε και η κοινωνική ταινία με στοιχεία οικογενειακού δράματος και φόντο την ειδυλλιακή καταπράσινη εξοχή της Τοσκάνης, «Made in Italy» με τον Λίαμ Νίσον, που τερμάτισε 2η στο εγχώριο box office του τετραημέρου με 7.358 εισιτήρια. Η ταινία που είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Τζέιμς Ντ’Aρσι αφηγείται ισορροπημένα και με καλές ερμηνείες και μία απαραίτητη μελαγχολία, μία ιστορία αγάπης, απώλειας και ενηλικίωσης. Μπορεί βέβαια από ένα σημείο και μετά οι μελοδραματικοί τόνοι να υπερισχύουν ωστόσο αξίζει τον κόπο να δει κάποιος αυτήν την ταινία για την Τοσκάνη, για το χιούμορ και τη γλυκύτητα της αλλά και για τη χημεία του Βορειοιρλανδού Λίαμ Νίσον και του 25χρονου Μάικλ Ρίτσαρντσον, οι οποίοι είναι και στην πραγματικότητα πατέρας και γιος (από το γάμο του Νίσον με την αδικοχαμένη ηθοποιό Νατάσα Ρίτσαρντσον που έφυγε από τη ζωή το 2009). Το φιλμ «Mad in Italy» παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων που ως γνωστόν επαναλειτουργούν.

Συμπαθητικά τα πήγε και η παιδική ταινία «Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι - Captain Sabertooth and the Magic Diamond» των Μαρίτ Μουμ Ον, Ράσμους Σίβερτσεν» που σε 38 αίθουσες πανελλαδικά, έφτασε το πολύ αισιόδοξο νούμερο των 7.000 εισιτηρίων. Το φιλμ προβάλλεται και στα Odeon Veso Mare και στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο. Μάλιστα ήταν πολύ ευχάριστο που είδαμε και πάλι γονείς με παιδιά στα Odeon Veso Mare που πήγαν για χάρη της ταινίας αυτής από τη Νορβηγία που προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Όσο για την επανάκδοση του θρυλικού νουάρ του 1974, τιμημένου με Όσκαρ σεναρίου, «Chinatown» του Ρομάν Πολάνσκι που προβάλλεται και στα Odeon Veso Mare, στην προβολή των 21.00, έκοψε σε 22 αίθουσες πανελλαδικά το περασμένο 4ήμερο, άλλα 3.231 εισιτήρια και σε 2 εβδομάδες κοντεύει τα 9.000 (8.725 εισιτήρια για την ακρίβεια).

Το «Ένας Υπέροχος Γείτονας» με τον Τομ Χανκς που στην Πάτρα μετά τα Odeon Veso Mare, συνεχίστηκε έως την Κυριακή 12/7 στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο, έκοψε σε 24 αίθουσες πανελλαδικά, 2.240 εισιτήρια & μέχρι σήμερα, σε σχεδόν 2 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει το πολύ ικανοποιητικό νούμερο των 15.000 εισιτηρίων. 

Τέλος το μουσικό φιλμ «Όνειρα στην Καλιφόρνια» σε σκηνοθεσία της Νίσα Γκανάτρα με την Ντακότα Τζόνσον και την θαυμάσια και ιδιαίτερα ταλαντούχα κόρη της Νταιάνα Ρος, Τρέισι Έλις Ρος ως σταρ της ποπ, r’n’b μουσικής (να το θυμηθείτε, η ταινία αυτή θα έχει σίγουρα υποψηφιότητες στα ερχόμενα Όσκαρ στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού) που προσφέρεται για ένα ψυχαγωγικό δίωρο, τα πήγε λιγότερο καλά, κόβοντας σε 26 αίθουσες πανελλαδικά, 1.135 εισιτήρια στο ντεμπούτο της, το περασμένο 4ήμερο, σύμφωνα με το flix.gr. Προβάλλεται έως και την Τετάρτη 15/7 στα Odeon Veso Mare.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture