Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πρεμιέρα 9 Ιουλίου στις Ελληνικές αίθουσες για το Αργεντίνικο φιλμ «Το Κόλπο του Αιώνα»

Πρεμιέρα 9 Ιουλίου στις Ελληνικές αίθουσ...

Ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα

“Κλεμμένο” από αληθινά γεγονότα μίας ληστείας που έγραψε ιστορία είναι το Αργεντίνικο φιλμ «Το Κόλπο του Αιώνα - El Robo del Siglo» που βγαίνει στις αίθουσες της χώρας μας από την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Συνδυάζοντας ιδιοφυείς ανατροπές και απρόβλεπτες εξελίξεις, το «Κόλπο του Αιώνα» εμπνέεται από μια απίστευτη, κι όμως αληθινή, θρυλική ληστεία για να στήσει μια απολαυστική κωμική περιπέτεια που έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Αργεντινή και ξεκινάει τώρα τη διεθνή της καριέρα.

Αργεντινή, 2006. Μια συμμορία εισβάλλει σε υποκατάστημα της τράπεζας Banco Rio και κρατάει 23 ομήρους, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και τα κοσμήματα που κρύβονται στο θησαυροφυλάκιο. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Όσο περνούν οι ώρες και οι ληστές δεν παραδίδονται, η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο. Μόλις, όμως, μπουν στο κτίριο, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη...

Μετά από μια σειρά επιτυχιών, ο σκηνοθέτης Αριέλ Γουϊνογκράδ ανέλαβε να αφηγηθεί την ιστορία της διασημότερης τραπεζικής ληστείας στα χρονικά της Αργεντινής, ισορροπώντας με μαεστρία ανάμεσα στο σασπένς, το χιούμορ και τον εύστοχο κοινωνικό σχολιασμό, σε μια ταινία που σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων στην Αργεντινή.

Μιλώντας ο σκηνοθέτης Αριέλ Γουϊνογκράδ για την ταινία και το πώς προέκυψε η ιδέα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη αυτήν την ιστορία, είπε πως «η ιδέα ήρθε από τους παραγωγούς της ταινίας, αφότου εκείνοι εξασφάλισαν τα δικαιώματα για το βιβλίο που εξιστόρησε αρχικά τα γεγονότα γύρω από τη ληστεία. Μετά από αρκετά χρόνια δουλειάς πάνω στο σενάριο με διαφορετικούς σεναριογράφους, προσέγγισαν κι εμένα. Φυσικά, ήξερα ήδη τα βασικά για την ιστορία, αλλά ανακάλυψα πολλά διαβάζοντας το τότε σενάριο. Δούλεψα μετά με τη σειρά μου το σενάριο και γρήγορα προγραμματίσαμε τα γυρίσματα».

Ένα από τα μέλη της ομάδας που έκαναν τη ληστεία, ο Φερνάντο Αραούχο, ήταν μάλιστα ένας από τους σεναριογράφους του φιλμ!

«Ήταν πολύ χρήσιμο που μπορούσα να του απευθύνω ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και του γυρίσματος, τον συμβουλεύτηκα πολύ. Πιστεύω δεν χρειάζεται να τονίσω πως φυσικά δεν επικροτώ αυτό που έκανε: διέπραξε ένα έγκλημα, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Εξέτισε, όμως, την ποινή του και πλέον είναι καλλιτέχνης. Εργάστηκε πάνω στο σενάριο και ήταν πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει με ότι χρειαζόμασταν, ήταν πολύ σημαντικός οδηγός για εμάς. Βέβαια, του ξεκαθάρισα από την αρχή ότι δε θα τον ρωτήσω ποτέ τι απέγιναν τα χρήματα», υπογράμμισε ο σκηνοθέτης Αριέλ Γουϊνογκράδ.

Για τη συνεργασία του με τον δημοφιλή στη Λατινική Αμερική, ηθοποιό Γκιγιέρμο Φρανσέγια, τον οποίο γνωρίσαμε στο βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ «Το Μυστικό στα Μάτια της», είπε πως η συνεργασία μαζί του ήταν καταπληκτική! «Όπως κάθε μεγάλος ηθοποιός, είναι φοβερά εργατικός και αφοσιωμένος, σέβεται απόλυτα τη δουλειά και τους συνεργάτες του. Είναι πάντα έτοιμος να δώσει το καλύτερο και να στηρίξει τους γύρω του - ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία».

Διανομή από την εταιρεία Rosebud.21

Σκηνοθεσία: Άριελ Γουϊνογκράδ

Σενάριο: Άλεξ Σίτο, Φερνάντο Αραούχο.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γκιγιέρμο Φρανσέγια, Ντιέγο Περέτι, Χουάν Αλάρι, Πάμπλο Ράγκο.

Διάρκεια: 114  λεπτά

Ενδεχομένως να δούμε το φιλμ αυτό και εδώ στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture