Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Πατρέων για υπογειοποίηση τρένου: "Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει"

Δήμαρχος Πατρέων για υπογειοποίηση τρένο...

Πώς σχολίασε τη νέα πρόταση του Υπουργείου για την υπογειοποίηση - Αύριο η πορεία

"Οι χθεσινές εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την οδό Κανελλοπούλου έως τον Άγιο Ανδρέα, έργο που ο ίδιος χαρακτήριζε «Φαραωνικό» και αχρείαστο για την πόλη, ένα πράγμα αποδεικνύει, ότι «και ο άγιος φοβέρα θέλει». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με την οποία προσκαλεί στην αυριανή πορεία από την πλατεία Γεωργίου ως το Ρίο. Και συνεχίζει:

Τους είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει να μην ανοίξουν πόλεμο με τον πατραϊκό λαό γιατί θα ηττηθούν όπως η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υποχώρηση της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και να το εμφανίσουν, είναι αποτέλεσμα του αγώνα του πατραϊκού λαού, που είναι ενωμένος και όχι διχασμένος όπως τον θέλει ο Υπουργός.

Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει μαζί με τον λαό της πόλης, του Συλλόγους και τους μαζικούς Φορείς, τον αγώνα με πολύμορφες κινητοποιήσεις για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο, την λειτουργία του Προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.

Αυτό το διαχρονικό αίτημα είναι δίκαιο, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.

Είναι προς το συμφέρον του πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενεών που έρχονται.

Καλούμε τον λαό και την νεολαία της πόλης μας να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» αύριο Κυριακή στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. Να είμαστε όλοι εκεί. Να μη λείψει κανείς. Συμμετέχουμε μαζικά στην μεγάλη πορεία από την πλατεία Γεωργίου μέχρι το Ρίο.

Υπερασπιζόμαστε την πόλη μας. Διεκδικούμε:

-         Την Υπογειοποίηση του Τρένου από το Ρίο.

-         Την λειτουργία του Προαστιακού.

-         Την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου.  

Στο θέμα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη, στο πλαίσιο των εργασιών του 8th Regional Growth Conference.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των βασικών αξόνων και του νέου σχεδίου της σιδηροδρομικής γραμμής, ο υπουργός, επισήμανε ότι η δημοπράτητη του σημαντικού έργου για την Πάτρα, θα γίνει το δεύτερο εξάμηνο του 2021. 

Όπως φαίνεται στους βασικούς άξονες, η διέλευση του τρένου από την Πάτρα προβλέπει υπογειοποίηση 5,16 χλμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις