Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Η Επόμενη Μέρα ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αλληλέγγυοι του Αθανασίου Κυριαζή έκαναν κατάληψη για 35 λεπτά στα γραφεία του thebest.gr

Αλληλέγγυοι του Αθανασίου Κυριαζή έκαναν...

Αίτημα του κρατούμενου σπουδαστή του ΕΑΠ που κάνει απεργία πείνας και τώρα και δίψας είναι να γίνει η μεταγωγή του από τον Άγιο Στέφανο στον Κορυδαλλό

Υπό κατάληψη βρέθηκε το thebest.gr από εκπροσώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν, όπως είπαν, την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των κρατούμενων για αξιοπρέπεια και ελευθερία και κυρίως την αλληλεγγύη τους στον κρατούμενο σπουδαστή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Αθανάσιο Κυριαζή, ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ενώ τώρα έχει ξεκινήσει και απεργία δίψας.

Ο Αθανάσιος Κυριαζής κρατούμενος στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου, με επιστολή του που απευθύνει στο Υπουργείο δικαιοσύνης και τον Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, αναφέρει πως φοιτά στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όντας κρατούμενος στις φυλακές της Πάτρας και παρά την συνεπή και επιτυχή πορεία του στα μαθήματα και τις εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις, έναντι των υπολοίπων συμφοιτητών του, δέχεται μονάχα άρνηση και απαγόρευση για τη συνέχιση των σπουδών του.

Η επιστολή του Αθανάσιου Κυριαζή

«Στη φυλακή», όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Αθανάσιος Κυριαζής που ζητά να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, «υπάρχει συστηματική ουσιώδης στέρηση της εκπαίδευσής μου, με την απαγόρευση στην πρόσβαση ακόμη και στο χώρο του Σ.Δ.Ε. (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας), όπου παρακολουθώ ηλεκτρονικά τα μαθήματά μου και βέβαια άνιση μεταχείριση, αφού δεν συμμετέχω ποτέ στις Ομαδικές Συμβουλευτικές Συναντήσεις τις οποίες διοργανώνει η σχολή μου, με συνέπεια φέτος να αποκλειστώ από τις τελικές εξετάσεις του Πανεπιστημίου, κι αυτό οφείλεται κυρίως σε μία σειρά αδυναμιών της φυλακής να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές μου υποχρεώσεις.

Ξεκινάω λοιπόν σήμερα 11/6 απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν καταπατηθεί βάναυσα όποια δικαιώματα προβλέπονται, μάλιστα από τα οποία πολλά δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ, όπως είναι ο θεσμός της ηλεκτρονικής επιτήρησης, όταν αφορά εκπαιδευτικούς σκοπούς, και επίσης έχω ενημερώσει και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και τα καθ’ ύλη αρμόδια πρόσωπα για άμεση παρέμβαση.

Η Πολιτεία πρέπει να στέκεται αρωγός σε θέματα που εμπίπτουν στην εκπαίδευση όπως και τα διοικητικά πρόσωπα που λαμβάνουν αποφάσεις, αλλά μέχρι στιγμής έχω εισπράξει μόνο απαξίωση και περιφρόνηση αφού στερούμαι τα δικαιώματά μου. Τονίζω ότι σε κάθε περίπτωση θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως απέλπιδα προσπάθεια σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μου από τους αρμόδιους φορείς.

Ο σκοπός του εγκλεισμού είναι ο “σωφρονισμός”,  μια λέξη του ελληνικού λεξιλογίου που δεν έχει καμία απήχηση στις φυλακές καθώς έχουν καταντήσει να είναι πρωτίστως χώρος αιχμαλωσίας, ανομίας και παραβατικότητας σε συνδυασμό με τον τιμωρητικό χαρακτήρα των προσώπων που διοικούν.

Αυτό που ζητώ είναι να μου δοθεί πρόσβαση στη σχολή μου (Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών), όποτε απαιτείται, και ως εκ τούτου να εγκριθεί η μεταγωγή μου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, γιατί στο Κέντρο Κράτησης Πάτρας, που λειτουργεί ως κατάστημα απεξάρτησης από χρήστες ουσιών, δεν έχω αυτή η δυνατότητα.

Πλην όμως εδώ και 6 μήνες περιμένω την απάντηση από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Τελικά η σταδιακή κοινωνική επανένταξη που επιτυγχάνεται ακόμη και μέσα από την εκπαίδευση αποτελεί “όνειρο θερινής νυκτός” καθώς οι συζητήσεις επί συζητήσεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και αντίκρισμα στην πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως η πολιτική της χώρας με το δόγμα Νόμος και Τάξη κέρδισε τις εκλογές και πλέον οι φυλακές διοικούνται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έχει καταλυθεί κάθε ανθρώπινο δικαίωμα. Ίσως αποτελώ εξαίρεση με τόση αστυνομοκρατία γύρω μας…

Ελπίζω η προσπάθεια και ο αγώνας μου να δικαιωθεί και θα μου δοθεί η πολυπόθητη ευκαιρία και δυνατότητα να συνεχίσω τις σπουδές μου, όπως αρμόζει σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας, αν θέλουμε να μιλάμε για Δημοκρατία.

Αθανάσιος Κυριαζής, Κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου».

H κατάληψη από τους αλληλέγγυους στον αγώνα του Αθανασίου Κυριαζή στα γραφεία του thebest.gr κράτησε περίπου 35 λεπτά.

Ειδήσεις