Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Ακτή Δυμαίων λειτούργησε ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στο ναό των Αγίων Αποστόλων, στην Ακτή Δ...

Με λαμπρότητα ο φετινός εορτασμός παρά τα μέτρα για την πανδημία

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, η Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Πάτρας στην οδό Ακτή Δυμαίων.

Tης  Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης αναφέρθηκε στην ανταπόκριση των Αγίων Αποστόλων στο κάλεσμα του Κυρίου, οι οποίοι εγκατέλειψαν  γονείς, οικογένειες, συγγενείς, φίλους, και μετέβησαν με την εντολή του Κυρίου μας στα πέρατα της οικουμένης για να κηρύξουν το Άγιο και Ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και για να βαπτίσουν τους ανθρώπους στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Επίσης, ο κ. Χρύσανθος έκανε αναφορά στην κρίση που διέρχεται η Πατρίδα μας και ιδιαιτέρως στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, που είναι αποτέλεσμα της αποστασίας μας από τον Ιησού Χριστό και την διδασκαλία Του.

Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς  να γυρίσουν στον δρόμο της Εκκλησίας, να μετανοήσουν, όπως οι κάτοικοι της Νινευή, και να στραφούμε προς τον Σωτήρα Χριστό, διότι δεν έχουμε άλλον βοηθό στις θλίψεις μας, παρά μόνο τον Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριό μας.

Κλείνοντας ο κ. Χρύσανθος μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις