Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Είχαν παραποιήσει τις φωτογραφίες του και αντιγράψει το προφίλ του στα social media!

Πάτρα: Είχαν παραποιήσει τις φωτογραφίες...

Έκπληκτος ο Πατρινός

Με έκπληξη αντελήφθη ένας Πατρινός ότι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης άγνωστος δημιούργησε προφίλ με τα δικά του στοιχεία παραπέμποντας στην δική του σελίδα με διαφορά ενός μόνο ψηφίου. Ο άνδρας κατήγγειλε το γεγονός στην Ασφάλεια Πατρών καθώς διαπίστωσε πως στο πλαστό αυτό προφίλ ήταν αναρτημένες παραποιημένες φωτογραφίες με αποτέλεσμα να δηλώνει ότι προσβάλλεται η υπόληψή του.

Για το συμβάν έχει επιληφθεί η αρμόδια υπηρεσία της Ασφάλειας, η οποία διενεργεί προανάκριση στο πλαίσιο της σχετικής δικογραφίας προκειμένου να εντοπίσει τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη.

Με αφορμή το περιστατικό, η Αστυνομία επισημαίνει στους πολίτες την ανάγκη ιδιαίτερης προσοχής σε ποια αιτήματα φιλίας αποδέχονται, καθώς μπορεί κάποιοι λογαριασμοί να δίνουν ψεύτικα στοιχεία.

Σε συμβουλές της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι «στο ∆ιαδίκτυο δεν µπορείς να είσαι απόλυτα προστατευµένος. Χρειάζεται να γνωρίζεις τους κινδύνους και να είσαι προσεκτικός, όπως άλλωστε και στην πραγµατική ζωή. Στο ∆ιαδίκτυο δεν είσαι ανώνυµος. Κάθε ενέργειά σου αφήνει ηλεκτρονικά ίχνη. Ό,τι δηµοσιεύεις στο ∆ιαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ!».

Πηγή: Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις