Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Παντάνασσα τιμά τους Δώδεκα Αποστόλους

Η Παντάνασσα τιμά τους Δώδεκα Αποστόλους

Θρησκευτική πανήγυρη θα έχουμε και στην ενορία των Αγίων Αποστόλων στην Ακτή Δυμαίων

Τη σύναξη των αγίων δώδεκα αποστόλων τιμά η εκκλησία μας την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών θα τιμηθεί και φέτος ξεχωριστά η γιορτή αυτή καθώς η Αγία Τράπεζα του δεξιού κλείτους του ναού είναι αφιερωμένη στους 12 Αποστόλους. Έτσι τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε στην Παντάνασσα να τιμάται με κατάνυξη και θρησκευτική λαμπρότητα η μεγάλη αυτή εορτή.

Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, την Δευτέρα 29/6 στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός ενώ ανήμερα την Τρίτη 30/6 που είναι και η γιορτή, στην Θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, μαζί με τους ιερείς του ναού Παντανάσσης θα είναι και ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Στο μεταξύ μεγάλη ενοριακή πανήγυρη θα λάβει χώρα στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στην Ακτή Δυμαίων, πιο πέρα από του Λαδόπουλου όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Δευτέρα 29/6/2020 το πρωί θα γίνει η Θεία λειτουργία για τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο και η έξοδος της εικόνας των Δώδεκα Αποστόλων για προσκύνημα από τους πιστούς ενώ το απόγευμα στις 7 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Προκόπιος Κόρδας, ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών.

Στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία, μετά Θείου κηρύγματος από τον αρχιμανδρίτη και Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως Πατρών π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο και ανήμερα την Τρίτη 30/6 το πρωί στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Το απόγευμα στις 7 θα ψαλεί εσπερινός μετά Παρακλητικού κανόνος.

Απόστολοι ονομάζονται οι Δώδεκα μαθητές του Κυρίου που άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν τον Κύριο Ιησού Χριστό σε όλη τη δημόσια διακονία Του μέχρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια μετά την επιφοίτηση του Άγιου Πνεύματος, έγιναν κήρυκες και μάρτυρες της πίστεως στον Χριστό προς λύτρωση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και συνέβαλαν στην εξάπλωση της Βασιλείας του Θεού στη γη. Οι δώδεκα Απόστολοι υπήρξαν οι φωστήρες του κόσμου και οι κήρυκες της ευσέβειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις