Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διαμαρτυρία με δρώμενα και τραγούδια στην Πάτρα- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

 Διαμαρτυρία με δρώμενα και τραγούδια στ...

Από εκπαιδευτικούς και φοιτητές

Μια ξεχωριστή κινητοποίηση πραγματοποιούν στην Πάτρα εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα όσα προβλέπει ο νέος Νόμος για την Παιδεία.

Εκείνο που καυτηρίασαν περισσότερο οι συγκεντρωμένοι είναι ο εξοβελισμός των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών από το ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων. Για τον λόγο αυτό το συλλαλητήριο είχε μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Η συγκέντρωση είναι μαζική και συμμετέχουν πάνω από 300 άτομα... 

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας, αναφέρει τα εξής:

"Το Υπουργείο Παιδείας, εν μέσω πανδημίας, αγωνίας μαθητών και κοινωνίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αγνοώντας επιδεικτικά τις θέσεις του κλάδου, ψήφισε το αντιεκπαιδευτικό-αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο και αποφάσισε αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα γυμνασίων και ΓΕΛ.

Χτίζει το σχολείο της αγοράς, εξαφανίζοντας κάθε μάθημα σκέψης, αισθητικής καλλιέργειας και κριτικής ικανότητας. Γνωστικά αντικείμενα όπως οι Κοινωνικές επιστήμες, Οικιακή Οικονομία, Οικονομικές Επιστήμες, Τέχνη εξοβελίζονται ή μειώνονται δραματικά οι ώρες τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Το δημόσιο σχολείο μεταλλάσσεται στην κατεύθυνση παροχής εφήμερων δεξιοτήτων, επιφανειακών γνώσεων και φτωχής κατάρτισης.

Οι μαθητές προαλείφονται για φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν, να ερμηνεύσουν και να αμφισβητήσουν το μέλλον για το οποίο τους προορίζουν. Ειδικότητες των εκπαιδευτικών θα απολέσουν τις ώρες διδασκαλίας τους, τις οργανικές τους θέσεις και ενδεχομένως θα αποτελέσουν τη νέα δεξαμενή της διαθεσιμότητας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις