Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση θα αποσταλεί το πρόγραμμα του 39ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ

Στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση θα...

Καταρτίζεται με προσοχή και μεράκι από τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο

Του χρόνου ο ιστορικός θεσμός του Φεστιβάλ Πάτρας που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Δ. Ανδριόπουλος με πρώτη παράσταση τον Αύγουστο του 1981, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο με την Μαίρη Αρώνη, θα κλείσει αισίως τα 40 του χρόνια προσφοράς στα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά πράγματα του τόπου.

Το φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος που επάξια συνεχίζει ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, γιος του ιδρυτή του Φεστιβάλ, θα είναι εδώ, δίνοντας το παρών και το πρόγραμμα που καταρτίζεται με μεράκι, αγάπη και προσοχή αυτό το διάστημα, αναμένεται να αποσταλεί αρμοδίως στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση τις επόμενες μέρες ενώ εφόσον όλα πάνε καλά, το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί έως τον Αύγουστο και θ’ αφορά εκδηλώσεις κυρίως θεατρικές που θα παρουσιαστούν το δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος είναι φειδωλός για την ώρα στα λεγόμενα του ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου από το Εθνικό Θέατρο που θα παιχθούν στις 24, 25 και 26 Ιουλίου, στις 21:00, στην Επίδαυρο και θα κάνουν περιοδεία, θα έρθουν και στην Πάτρα και δη στο 39ο Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος. Οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν την πολυαναμενόμενη παράσταση σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη με Άτοσσα την Λυδία Κονιόρδου και μαζί της, τους Νίκος Καραθάνο, Αργύρη Ξάφη. Γιάννο Περλέγκα, Αλμπέρτο Φάις, Αργύρη Πανταζάρα, κ.α., να πηγαίνει μόνο σε 3-4 ακόμα σταθμούς ανά την Ελλάδα.

Η φωτ. της παράστασης είναι της Μαριλένας Αναστασιάδου.

Σίγουρα ένα βασικό εμπόδιο φέτος αποτελεί ο πολύ σημαντικός περιορισμός στον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών στο Αρχαίο Ωδείο που δεν θα είναι πάνω από μόλις 130, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων και του προγράμματος του 39ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ που ειδικά φέτος αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture