Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παιχνίδια που αγαπήσαμε και βρίσκονται σε κάθε υπολογιστή

Παιχνίδια που αγαπήσαμε και βρίσκονται σ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ναρκαλιευτή και πασιέντζα, κάποτε έκαναν θραύση

Και ποιος δεν έχει παίξει έστω και για λίγο τα «διάσημα» παιχνίδια που βάζει η Microsoft στα Windows από τις πρώτες εκδόσεις τους. Γνωρίζατε οτι αυτά τα απλά παιχνίδια δεν είναι απλά για να περνάει την ώρα του ο χρήστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο ναρκαλιευτής και η πασιέντζα έχουν αφήσει εποχή, ενώ έχουν συνδυαστεί με τον αργόσχολο που περνάει με αυτό τον τρόπο τον χρόνο του μπροστά από τον υπολογιστή αντί να εργάζεται.

Από την πρώτη κυκλοφορία των Windows, η Microsoft έδινε στους χρήστες δωρεάν δύο παιχνίδια για να παίζουν. Στην πραγματικότητα όμως, δεν ήταν μόνο μόνο ψυχαγωγία. Ο πραγματικός λόγος που η Microsoft έβαλε τα συγκεκριμένα δύο παιχνίδια, ήταν για να μάθει στους χρήστες να χρησιμοποιούν περισσότερο (και σωστά) τον υπολογιστή τους.

Με την πασιέντζα (το γνωστό σε όλους solitaire) που κυκλοφόρησε το 1990, ο χρήστης μάθαινε να χρησιμοποιεί σωστά το ποντίκι, για την ακρίβεια τη λειτουργία drag & drop μέσα από το παιχνίδι, ενώ με τον ναρκαλιευτή (minesweeper) που κυκλοφόρησε το 1992, η Microsoft ήθελε να εξοικειώσει τον χρήστη του ηλεκτρονικού υπολογιστή με το δεξί και αριστερό κλικ του ποντικιού!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις