Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Καραθανασόπουλος: Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι πεδία του συστήματος που εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα

Ν. Καραθανασόπουλος: Η διαφθορά και η δι...

Δηλώσεις του βουλευτή στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος

«Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι πεδία του συστήματος που εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα και όλα αυτά αξιοποιούνται τη στιγμή που κλιμακώνεται μια επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των λαϊκών στρωμάτων των οποίων η θέση επιδεινώνεται», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος σχολιάζοντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6» την υπόθεση Μιωνή - Παππά. Υπογράμμισε πως όταν μια κυβέρνηση «ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους και θυσιάζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας θα έρθει και η στιγμή που θα πέσει στο τραπέζι και η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων, αν  όχι από το σύνολο της κυβέρνησης, από πολιτικά πρόσωπα που παίζουν ένα ρόλο, είναι η φυσική απόληξη των πραγμάτων».

Ανέφερε ότι το όλο θέμα έχει σχέση και με γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς, διότι η συνάντηση Μιωνή - Παππά έγινε με παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ και πως σχετίζεται και με διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν αντιμετωπίζει το θέμα με όρους αντιπερισπασμού που κρύβει τα πραγματικά αίτια, θέλει την πλήρη διερεύνηση αλλά δεν έχει αυταπάτες ότι θα πέσει φως.

Κληθείς να σχολιάσει αν το «άνοιγμα» του Αλ. Τσίπρα «έχει κάποια απήχηση στον Περισσό», απάντησε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες πως «με μέτρα διαχειριστικού χαρακτήρα θα αλλάξεις τον χαρακτήρα του συστήματος. Εμείς λέμε συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές».

«Άρα δεν υπάρχει έδαφος για συνεργασία» υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, καταλήγοντας «έδαφος για συνεργασία υπάρχει ανάμεσα στα κόμματα που προσπαθούν να διαχειριστούν το ίδιο το σύστημα. Γι΄αυτό είδαμε συνεργασία ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, αύριο μπορεί να δούμε κάποια άλλη συνεργασία η οποία στις σημερινές συνθήκες φαντάζει ως ουτοπία. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει κοινή βάση: Η πολιτική της ΕΕ που την υπερασπίζονται, τα συμφέροντα των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή στα πλαίσια της γεωστρατηγικής αναβάθμισης που από κοινού προωθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που στηρίζουν με την πολιτική τους».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις