Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μενδώνη σε αρχαιολόγο: «Όχι μαγκιές σε μένα»

Μενδώνη σε αρχαιολόγο: «Όχι μαγκιές σε μένα»

Στη σημερινή της επίσκεψη στο μνημείο στους Φιλίππους το επεισόδιο

Ένα επεισόδιο στιγμάτισε την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στην Καβάλα. Η Υπουργός βρέθηκε στο μνημείο της Βασιλικής Β', προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εργασίες αναστήλωσης ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη να επισπευσθούν.

Ο προϊστάμενος του τμήματος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της τοπικής Εφορείας, Μιχάλης Λυχούνας, που τη συνόδευε, επιχείρησε να ενημερώσει την υπουργό για τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από τους αρχαιολόγους για τη μελέτη αναστήλωσης. Τότε η απάντηση της Υπουργού στον αρχαιολόγο ήταν «Όχι μαγκιές σε μένα»!

Το επεισόδιο, που μεταφέρει το kavalanews.gr, εκτυλίχθηκε μπροστά σε αρκετούς αυτήκοους μάρτυρες ενώ ο αρχαιολόγος, για να αποφύγει τη λεκτική αντιπαράθεση με την Υπουργό αποχώρησε. Πρόκειται για πρωτόγνωρο περιστατικό που επιβεβαίωσε ο Μ. Λυχούνας και, όπως ήταν λογικό, η συμπεριφορά της Υπουργού έχει στηλιτευτεί από όσους την παρακολούθησαν. 

Ενημέρωσαν την UNESCO οι αρχαιολόγοι

Οι επιφυλάξεις των αρχαιολόγων παραμένουν, θεωρούν το περιεχόμενο της μελέτη αδόκιμο καθώς τοποθετούνται κατά βούληση διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία και μάρμαρο  διαφορετικό από το τοπικό, που είχε χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή. Για τις σοβαρές αντιρρήσεις της για τις επεμβάσεις έχουν ενημερώσει την UNESCO, η οποία έχει ανακηρύξει τους Φιλίππους ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις