Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Χαράλαμπος Γώγος εξηγεί γιατί η Ελλάδα είναι μία από τις πιο ευάλωτες χώρες στον κορωνοϊό

Ο Χαράλαμπος Γώγος εξηγεί γιατί η Ελλάδα...

Η δημοσίευση του περιοδικού “General Republic Health”,

Παρά τον μικρό αριθμό κρουσμάτων, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ευάλωτες χώρες στον κορωνοϊό, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάσουν οι πολίτες.

Αναφερόμενος στη δημοσίευση του περιοδικού “General Republic Health”, ο καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Γώγος, εξήγησε στον ΣΚΑΪ πως στην Ευρώπη υπάρχουν 6 – 7 χώρες αυτή την στιγμή που είναι πιο ευάλωτες στον κορονοϊό, μέσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Όπως ο ίδιος σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε αυτές τις χώρες συμπεριλαμβάνονται η Γερμανία και η Σουηδία.

Γι αυτό πρέπει να είμαστε προσεχτικοί”, προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Παράλληλα αναφέρει πως υπάρχει μια δραστηριότητα του ιού. “Δεν έχει σταματήσει να υπάρχει και σε μερικές περιοχές όπου αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα αυτό επανεμφανίζεται με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περιοχή της Ξάνθης”, επισημαίνει ο καθηγητής.

Όπως υπογραμμίζει στην υπόλοιπη χώρα δεν είχαμε κυκλοφορία του ιού και αυτό φάνηκε από την παρακολούθηση μέχρι τώρα. “Τα αποτελέσματα της καραντίνας ήταν ικανοποιητικά γι’ αυτό δεν είχαμε δραστηριοποίηση του ιού σε άλλες περιοχές της Ελλάδος και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ο νους στον περιορισμό του ιού σε περιοχές, όπως την Ξάνθη”.

 

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ανακοινώθηκαν 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3237 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Από το σύνολο των 3237 κρουσμάτων, 707 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1813 (56.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη , ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη.

Την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης άφησε το βράδυ της Παρασκευής μία 71χρονη από τον Εχίνο Ξάνθης, η οποία είχε προσβληθεί από τον Covid – 19. Συνολικά, οι νεκροί στην Ελλάδα από κορονοϊό ανέρχονται πλέον στους 190.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις