Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Πάτρα Ενωμένη": Να δοθεί επιτέλους λύση στο σοβαρό πρόβλημα με την ύδρευση στο Άνω Καστρίτσι

"Πάτρα Ενωμένη": Να δοθεί επιτ...

Οι κάτοικοι ζητούν από την ΔΕΥΑΠ την άμεση επισκευή της δεξαμενής ύδρευσης

Η δημοτική παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» με επικεφαλής το Νίκο Παπαδημάτο, ενημερώθηκε όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, από τους κατοίκους του Ανω Καστριτσίου για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση του χωριού τους, προβλήματα τα οποία οφείλονται κυρίως στην ελαττωματική δεξαμενή της περιοχής, αλλά και στην αυθαίρετη και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου, απόφαση της ΔΕΥΑΠ να οδηγήσει μεγάλη ποσότητα από το νερό της άρδευσης, με έναν επιπλέον αγωγό, από την πηγή της Νερομάνας στη δεξαμενή ύδρευσης.

Αναλυτικά όλη η διαμαρτυρία των κατοίκων του Άνω Καστριτσίου προς τον Δήμαρχο της Πάτρας, Κώστας Πελετίδη, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα και τον αντιδήμαρχο Ρίου, Ευάγγελο Κατσακούλη, έχει ως εξής:

«Τον Ιούλιο του 2019 είδαμε το νερό της άρδευσης, στο κύριο αυλάκι άρδευσης του χωριού μας (Περιβόλια του χωριού, Ανάληψη, Αγιος Δημήτρης, Μέρτενι, Μπαλτσάς) να μειώνεται περίπου κατά τα 2/3. Πληροφορηθήκαμε ότι η ΔΕΥΑΠ οδήγησε μεγάλη ποσότητα από το νερό της άρδευσής μας, αυθαίρετα και χωρίς την σύμφωνη γνώμη του κοινοτικού μας συμβουλίου, με έναν επιπλέον αγωγό (Φ 110), από την πηγή της Νερομάνας στη δεξαμενή ύδρευσης, για να αντιμετωπισθούν, όπως ισχυριζόταν, προβλήματα ύδρευσης του χωριού μας, ότι ΑΜΕΣΑ θα επιδιόρθωνε τη δεξαμενή ύδρευσης και αμέσως μετά την επισκευή της θα αφαιρούσε τον αγωγό (Φ 110) που τοποθέτησε προσωρινά.

Είναι γνωστό ότι τα προβλήματα ύδρευσης οφείλονται κυρίως στη δεξαμενή ύδρευσης του χωριού μας, που είναι πραγματικό ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ και ότι από το δάπεδό της τρέχει τεράστια ποσότητα νερού. Όσο νερό, λοιπόν, και αν της προσθέσουμε, αν δεν επισκευαστεί, δεν πρόκειται να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ύδρευσης του χωριού.

Επιπλέον, η δεξαμενή ύδρευσης, όπως λειτουργεί και τροφοδοτείται, δεν τηρεί τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.

Αποτέλεσμα της παραπάνω αυθαίρετης παρέμβασης της ΔΕΥΑΠ, ήταν η δική μας αρδευόμενη περιοχή να στερείται το νερό άρδευσης, στις δε άλλες περιοχές του χωριού μας, που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της δεξαμενής ύδρευσης, να αυξηθεί το νερό της άρδευσής τους (που στην πράξη δεν το χρειάζονται), από το νερό που τρέχει συνεχώς από το δάπεδο της δεξαμενής ύδρευσης.

Παρά το ότι πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και παρά τις υποσχέσεις καμία επισκευή δεν έγινε στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης του χωριού μας.

Απ΄ ό,τι φαίνεται η ΔΕΥΑΠ βολεύτηκε με την απαράδεκτη κατάσταση και θεωρώντας αδυναμία την προσωρινή ανοχή μας, θέλησε να εφαρμόσει στην πράξη και μόνιμα το «Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού».

Επειδή άρχισε και πάλι η αρδευτική περίοδος, σας δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε, πλέον, αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, και σας καλούμε να δώσετε ΑΜΕΣΑ την σωστή λύση στην ύδρευση του χωριού μας, με την άμεση επισκευή της δεξαμενής ύδρευσης.

Σας γνωρίζουμε ακόμη ότι τα προβλήματα της ύδρευσης άρχισαν πριν από πέντε χρόνια, μετά τις λανθασμένες παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΠ».

Η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» ερωτά την Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα για το τι προτίθενται να κάνουν προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση, έστω και με μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση, στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Ανω Καστριτσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις