Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Όσιος Παναγής, ο Μπασιάς εορτάστηκε στα Κρύα Ιτεών Πατρών

Ο Όσιος Παναγής, ο Μπασιάς εορτάστηκε στ...

Στον εσπερινό παρέστη και μίλησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Πανηγυρικά εορτάστηκε και φέτος η Ιερά Μνήμη του Οσίου πατρός ημών Παναγή, Ιερέως του Μπασιά, του εν Κεφαλληνία, στην Ενορία των Αγίων Αντωνίου και Χαραλάμπους στα Κρύα Ιτεών των Πατρών.

Ο εορτασμός αξίζει να σημειωθεί πως μετατέθηκε από τις 7 Ιουνίου, λόγω της Μεγάλης Εορτής της Πεντηκοστής.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ως γνωστό, έλκει την καταγωγή του από το νησί του Αγίου, την Κεφαλονιά.

Η ομιλία του Θεοφιλεστάτου κ. Χρυσάνθου για το βίο του Οσίου ωφέλησε πνευματικά το πλήθος των πιστών που παρευρέθη, προκειμένου προσκυνήσει τον Άγιο και λάβει την ευχή του.

Ανήμερα της λαμπράς Πανηγύρεως την περασμένη Κυριακή τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος και ομιλούντος, του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Ανδρέου Θεοδωράτου, Ιεροκήρυκος της Ι.Μ. Πατρών, ο οποίος επίσης έλκει την καταγωγή του από τα μέρη του Αγίου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τον Όσιο Παναγή, στο τέλος των οποίων ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δημητρόπουλος αναφέρθηκε σε πλείστα θαύματα τα οποία τέλεσε ο Άγιος εν ζωή.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι και η φετινή θρησκευτική πανήγυρη ήταν αφιερωμένη σε όλους όσοι διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Προς τούτο, καθ’ όλες τις Ιερές Ακολουθίες, αναπεύθησαν προσευχητικές δεήσεις με σκοπό να ενισχυθούν τα παιδιά και να επιτύχουν στην ωραία τους προσπάθεια για το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις