Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Η εθνική πολιτική δεν είναι θέμα Κουμουνδούρου ή Μαξίμου

Σία Αναγνωστοπούλου: Η εθνική πολιτική δ...

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός ήταν καλεσμένη στο Kontra 24 και την δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη

Καλεσμένη στο Kontra 24 και την δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, ήταν η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου την Τρίτη 16.6.2020 και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ αλλά και στην προκλητικότητα της Τουρκίας, στην Συμφωνία των Πρεσπών και την ΑΟΖ με Ιταλία.

Ακολουθεί τα όσα είπε η κ. Αναγνωστοπούλου:

«Να θυμίσω στον κύριο Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι στρατηγικό σχεδιασμό και σύσφιξη σχέσεων με το Ισραήλ έκανε και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Την διαστρέβλωση της αλήθειας  που επιχειρεί με φράσεις του τύπου ‘’αφού ξεπεράσατε πρώτα τον αντισημιτισμό σας’’ ,δεν πρόκειται να δεχθώ  και του ζητώ άμεσα να τις πάρει πίσω. Αυτό που θεωρούμε ότι είχε χαραχθεί επί χρόνια ως εθνική γραμμή εμείς το ακολουθήσαμε–και αυτό ισχύει και για τις Πρέσπες- και γι΄ αυτό ζητάμε τώρα σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να χαραχθεί εθνική γραμμή λόγω Τουρκίας.

Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, πάλι η διαστρέβλωση της αλήθειας που επιχειρείται δεν έχει όρια. Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι αυτός ο νεοθωμανισμός  της Τουρκίας που θέλει να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην περιοχή, έπιανε και Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Το να του κόψει κάποιος  το δρόμο στα Βαλκάνια ήταν μία τεράστια νίκη της χώρας και εκεί η ΝΔ είναι υπόλογη απέναντι στην Ιστορία. Δεν κοίταξε το εθνικό συμφέρον αλλά κοίταξε μόνο το μικροπολιτικό της συμφέρον.

Όπως σήμερα, η κοινή δήλωση για την Τουρκία έχει ξαναγίνει και στο παρελθόν και τώρα να δεχτώ ότι έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία λόγω του τουρκολιβυκού συμφώνου, με μία όμως πάρα πολύ σημαντική υποσημείωση. Ο κ. Τσίπρας όσες φορές βρέθηκε με τον κ. Νετανιάχου –για να δούμε τι σημαίνει μία εθνική γραμμή και μία χώρα αρχών και αξιών- έθετε πάντα θέμα Παλαιστίνης. Αναφερόταν πάντα στη λύση των δύο κρατών με τα σύνορα του 1967. Ο Πρωθυπουργός της χώρας –βεβαίως στρατηγικός σχεδιασμός- οφείλει στη δήλωσή του να τονίζει τη λύση των δύο κρατών και μάλιστα όταν επίκειται προσάρτηση της δυτικής όχθης.

Οφείλει να υπογραμμίζει κάθε φορά την εθνική γραμμή της χώρας. Γιατί η εθνική πολιτική κύριε Παπαδημητρίου δεν είναι θέμα Κουμουνδούρου ή Μαξίμου. Αποβάλλετε σας παρακαλώ λίγο τον ΣΚΑΙ μήπως μπορέσουμε και κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση. Δεν παίζουμε με τόσο σοβαρά θέματα. Προσπαθείτε να κάνετε αντιπολίτευση όπως κάνατε τότε που ήμασταν εμείς κυβέρνηση με μικροκομματικούς και κουτοπόνηρους τρόπους.

Σχετικά με την ΑΟΖ με την Αίγυπτο. Η συζήτηση, η διαπραγμάτευση πρέπει να καταλήξει και θα είμαστε εκεί και  θα στηρίξουμε ακόμα και αν το κάνει μερικά-τμηματικά. Τον παν είναι  να σπάσει ,να γίνει επικάλυψη σε αυτή την ΑΟΖ που έχει σχηματίσει παράνομη, παρόλα αυτά παράγει δεδομένα και δημιουργεί προβλήματα. 

Όσον αφορά στην ΑΟΖ με την Ιταλία, οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία έγινε στη βάση της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα το 1977 με μειωμένη επήρεια, Στροφάδες και Οθωνούς. Πρέπει να γίνει άμεσα η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Ξέρετε γιατί δεν είχε γίνει; Όχι μόνο δεν υπήρχε το τουρκολιβυκό σύμφωνο που πιέζει τώρα πάρα πολύ αλλά μας έλεγαν και προδότες. Ο κύριος Κουμουτσάκος σε εμένα στην Βουλή,  έλεγε ’’αν τολμήσετε να δεσμεύσετε τη χώρα θα δείτε τι έχουμε να σας κάνουμε’’. Αυτή ήταν η αντιπολίτευση της ΝΔ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις