Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκαινιάστηκε η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου - ΦΩΤΟ

Εγκαινιάστηκε η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου - ΦΩΤΟ

Από τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη

Τα εγκαίνια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη, παρουσία της τοπικής πολιτικής, αυτοδιοικητικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού.

Όπως  αναφέρει η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ: "Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου έχει τεθεί σε λειτουργία από τις 23 Μαρτίου, όπως επίσης από εκείνο το διάστημα βρίσκεται σε λειτουργία και ο θάλαμος αρνητικής πίεσης για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορονοϊού.

Λόγω των μέτρων για την προστασία από τον COVID-19, δεν είχε καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση των εγκαινίων της νεοσύστατης ΜΕΘ. Ως εκ τούτου, επιλέχθηκε η σημερινή ημέρα για τις εκδηλώσεις, η οποία χαρακτηρίζεται καθοριστικής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό και για το νησί της Ζακύνθου, όπου οι τοπικοί επιχειρηματίες περιμένουν την άφιξη των πρώτων επισκεπτών.

Ενόψει της κρίσιμης τουριστικής περιόδου που αναμένεται να σταθεί στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας στην μετά κορονοϊού εποχή, η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες. 

Οι προσπάθειες για τη σύσταση και λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου ξεκίνησαν το 2012 και οκτώ χρόνια μετά ολοκληρώθηκαν. Πρόκειται για μία ΜΕΘ που διαθέτει τρία κρεβάτια, ενώ στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων ασθενών.

Στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της λέσχης «Ο Ζάκυνθος», η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα:  «Θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κοντοζαμάνη. Επιπλέον, στο περιθώριο της εκδήλωσης παραδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Καρβέλη.

Ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιάννης Καρβέλης δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων: «Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για την κοινωνία της Ζακύνθου. Τα εγκαίνια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των οποίων η λειτουργία αποτελούσε μια εκκρεμότητα από το 2012, είναι πλέον γεγονός. Είναι ένα σημαντικό γεγονός που θα βοηθήσει τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες του νησιού για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε σοβαρού περιστατικού. Η λειτουργία και τα εγκαίνια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αποτελούν μέρος των ενεργειών μας, οι οποίες αφενός σηματοδοτούν τις ποιοτικές παροχές υγείας και αφετέρου τονίζουν τη σημασία προστασίας και ασφάλειας που θέλουμε υφίστανται στα νησιά μας»".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις