Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

25 χρόνια από τον φονικό σεισμό του Αιγίου: Τρισάγιο στην πολυκατοικία της οδού Δεσποτοπούλου

25 χρόνια από τον φονικό σεισμό του Αιγί...

Πέρασαν 25 χρόνια από τον φονικό και καταστρεπτικό σεισμό που άφησε πίσω του νεκρούς και συντρίμμια στο Αίγιο

Έχουν κυλήσει 25 χρόνια από τον φονικό σεισμό της 15ης Ιουνίου του 1995 που είχε επίκεντρο το Αίγιο. Ήταν 3.15 τα ξημερώματα και το μέγεθος του σεισμού που συγκλόνισε την Αιγιάλεια ήταν 6,1 ρίχτερ, με επίκεντρο 15 χλμ. βόρεια, στο δυτικό άκρο του Κορινθιακού κόλπου που είχε συνέπεια να γκρεμιστούν ευπαθή κτίρια στο κέντρο της πόλης του Αιγίου και την παραλιακή περιοχή, σκορπώντας τον θάνατο. Στα χαλάσματα εγκλωβίστηκαν δεκάδες ένοικοι με τις οικογένειές τους. Λίγο αργότερα, μετασεισμός μεγέθους 5,7 ρίχτερ προκαλεί κατάρρευση του ξενοδοχείου «Ελίκη» στα Βαλιμίτικα.

Συνολικά σκοτώνονται 26 άνθρωποι. Οι 16 στην πολυκατοικία της οδού Δεσποτοπούλου στα Ψηλά Αλώνια του Αιγίου και άλλοι 10 Γάλλοι τουρίστες που είχαν έρθει για διακοπές στην περιοχή. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στα χαλάσματα της Δεσποτοπούλου ήταν και ένα οκτάχρονο αγόρι, ο Ανδρέας Μπόγδανος. Οι γονείς του και ο 12χρονος αδερφός του είχαν καταφέρει να βγουν από τα συντρίμμια. Τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν να ψάχνουν και κατάφεραν να εντοπίσουν το παιδί και να το απεγκλωβίσουν μετά από σχεδόν 40 ώρες.

Όπως γνωστοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, την Κυριακή, 14η Ιουνίου 2020, στις 12 το μεσημέρι, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος θα μεταβεί στον χώρο όπου κατέρρευσε η μοιραία πολυκατοικία επί της οδού Δεσποτοπούλου στο Αίγιο κατά τον καταστρεπτικό σεισμό της 15ης Ιουνίου 1995, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη των συνανθρώπων μας που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγαν από τη ζωή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις