Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του θύματος- «Νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ»

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατάθεση του θύμα...

Τι ανέφερε για τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονίζει η κατάθεση της ιωάνανς που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Η ίδια περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε. 

Όπως περιφγράφει, αρχικά νόμιζε πως η γυναίκα που της επιτέθηκε της είχε ρίξει καυτό καφέ. 

Η κατάθεση της Ιωάννας

«Είδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή, μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση, εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο» ανέφερε.

Φωτογραφίες που απεικονίζουν τη φερόμενη ως δράστιδα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα,  έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας κατέγραψαν τη γυναίκα που φέρεται να  έκανε την επίθεση να φοράει τσάντα πλάτης, περούκα, χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο, παλτό και γάντια. Οι κάμερες την «συνέλαβαν» να μπαίνει στο ταξί που είχε κλείσει την προηγούμενη ημέρα. Οδηγός ήταν μία γυναίκα που κατέθεσε στην Αστυνομία. Η φερόμενη ως δράστις κάθισε πίσω από την οδηγό του ταξί, προκειμένου η οδηγός να μη συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν λιγομίλητη. Από την Καλλιθέα πήγε στο Μετς και από εκεί φέρεται να περπάτησε για περίπου 10-15 λεπτά.

Το κινητό της τηλέφωνο την ημέρα της επίθεσης ενεργοποιήθηκε το μεσημέρι στην περιοχή της Δάφνης, όπου μένει συγγενικό πρόσωπο της δράστιδος. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης το κινητό τηλέφωνο ήταν κλειστό.

 Το εντυπωσιακό είναι ότι η φερόμενη ως δράστις μετέβη στην Καλλιθέα και μία ημέρα νωρίτερα με σκοπό να επιτεθεί στην Ιωάννα. Αυτό που την εμπόδισε να το κάνει είναι ότι ο οδηγός ταξί που θα την μετέφερε, με τον οποίο είχε συνεννοηθεί για το δρομολόγιο μία ημέρα νωρίτερα, κοιμήθηκε… λίγο παραπάνω με αποτέλεσμα να αργήσει στο ραντεβού. Αυτό αποσυντόνισε τη δράστιδα. Παράλληλα, η 33χρονη Ιωάννα είχε φτάσει αργοπορημένη στη δουλειά της στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα με αποτέλεσμα να περπατάει γρήγορα

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι την ημέρα της επίθεσης, η φερόμενη ως δράστις είχε ζητήσει άδεια από το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν στο Κολωνάκι. Μία ημέρα νωρίτερα, όταν επιχείρησε να επιτεθεί ανεπιτυχώς, δεν είχε ζητήσει άδεια από τη δουλειά της αλλά είχε φτάσει αργοπορημένη περίπου στις 11.30 το πρωί. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι η δικογραφία είναι δεμένη, ενώ η 35χρονη συλληφθείσα επιμένει να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

Καρέ από τις κινήσεις της, η περούκα, τα ρούχα που φορούσε και το μαύρο σακίδιο που κουβαλούσε αλλά και ο διάλογος που είχε με την εταιρεία που παρήγγειλε το ταξί παρουσιαζόμενη ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου.

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του 40χρονου συντρόφου της 35χρονης για τον οποίο η ίδια νόμιζε ότι την απατά με το θύμα εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας στο Facebook:

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα... Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Όπως προκύπτει από τον διάλογο της 35χρονης με το ταξί, η γυναίκα εμφανίστηκε ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την κλήση από τηλεκάρτα, είπε ότι έχει βλάβη το κινητό της, κάλεσε το ταξί για την επόμενη μέρα και ζήτησε να το προπληρώσει.

Όπως αποκαλύπτεται στη δικογραφία, η Ιωάννα στην κατάθεσή της όταν της ζήτησαν να περιγράψει τη δράστιδα είπε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά και δεν μπόρεσα να συγκραστήσω τα χαρακτηριστικά της. Φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και κάτι στο κεφάλι σαν σκουφί ή μαντίλι σκούρου χρώματος. Είχε μάλλον σκούρα μάτια και μαλλιά. Ήταν αδύνατη και εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε πιο κοντή από εμένα στο ύψος, αλλά εγώ φορούσα τακούνια περίπου 9 πόντους. Τα ρούχα της ήταν σκούρα και είχε μακρυμάνικο πανωφόρι, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Η ηλικία της μου φάνηκε 30-40 ετών...».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το οξύ, είπε ότι «τη στιγμή της επίθεσης η ποσότητα του υγρού που μου έριξε στο πρόσωπο ήταν πολύ μεγάλη. Και με μία μόνο κίνηση. Γι' αυτό τον λόγο συμπέρανα ότι το δοχείο που είχε μέσα το υγρό είχε μεγάλο στόμιο».

Η ημέρα της επίθεσης

Η οδηγός ταξί συνεχίζει στην κατάθεσή της: «Την επόμενη ημέρα 20-05-2020 στις 09.05 πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από την ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 09.30 και γύρω στις 09.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε: “περιμένέ με εδώ δεν θα αργήσω πολύ” και να την χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα μετά από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας. Μπήκε στο σπίσω κάθισμα, πίσω από εμένα. Την ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε: “στο Μετς όπως και χθες”.

 

Πηγή:etnos, protothema, newsit

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις