Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζουν για τη διάσωση της πλατείας Καλλιπάτειρας - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Γιορτάζουν για τη διάσωση της πλα...

Ομόφωνη απόφαση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Συγκέντρωση με εορταστικό χαρακτήρα πραγματοποίησαν κάτοικοι στη Μέση Αγυιά για τη διάσωση ενός ελεύθερου χώρου πρασίνου, της πλατείας Καλλιπάτειρας. Υπενθυμίζεται ότι αίσιο τέλος είχε ο πολύμηνος αγώνας 140 και πλέον κατοίκων της Μέσης Αγυιάς για την σωτηρία ενός ελεύθερου χώρου της περιοχής τους ο οποίος κινδύνευε άμεσα να χαθεί καθώς ο Δήμος Πατρέων υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να εξαγοραστεί το οικόπεδο.

Τελικά την Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας έλαβε ομόφωνη απόφαση για προχωρήσει στην αγορά του δεσμευμένου οικοπέδου καθώς «βρέθηκαν» τα περίπου 700 χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται.

 

Κάτοικοι που μίλησαν στο thebest.gr κάνουν λόγο για δικαίωση των προσπαθειών τους κι επισημαίνουν ότι εάν από τις αρχές του έτους δεν είχαν ξεκινήσει συντονισμένο αγώνα στο σημείο θα χτίζονταν πολυκατοικίες και το όνειρο της πλατείας θα είχε χαθεί οριστικά.

Η χαρά των συμπολιτών για την θετική αυτή εξέλιξη δύσκολα περιγράφεται. Μάλιστα η συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει για σήμερα και ήδη πραγματοποιούν, πλέον παίρνει άλλη τροπή καθώς από «διαμαρτυρίας», μετατρέπεται επί της ουσίας σε γιορτή. Πλέον η πλατείας Καλλιπάτειρας από όνειρο, παίρνει σάρκα και οστά και οι κάτοικοι της περιοχής στην εκδήλωσηθα ευχαριστήσουν όλους όσοι το προηγούμενο διάστημα στάθηκαν στο πλευρό τους και συνέβαλαν στην σωτηρία της έκτασης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις