Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σωματείο Ηρακλής για τους φορτοεκφορτωτές στο λιμάνι της Πάτρας

Το Σωματείο Ηρακλής για τους φορτοεκφορτ...

Απαντά στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της ΠΆΤΡΑς

Σε ανακοίνωσή του το με την οποία απαντά στο Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, αναφέρει το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Πατρών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»:

"Αναφορικά με ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που δημοσιεύθηκε σε έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις ΜΜΕ της πόλης μας στις 2/6/2020, το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Πατρών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», προς αποκατάσταση της αλήθειας, δηλώνει τα εξής:

Η ανακοίνωση αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κανείς δεν έχει εμποδίσει τους συναδέλφους, στους οποίους αναφέρεται, να εργασθούν. Ειδικότερα το σωματείο μας δεν είναι εργοδότης κανενός φορτοεκφορτωτή, όπως έχει κριθεί με δικαστικές αποφάσεις, που εκδόθηκαν μετά από προσφυγή στην Δικαιοσύνη των ενδιαφερομένων συναδέλφων, άρα είναι σε πλήρη γνώση τους. Αν αυτό δεν το γνωρίζει το Εργατικό Κέντρο, ας ενημερωθεί. Αν το γνωρίζει ήδη, κακώς το αποκρύπτει και εκδίδει ανακοίνωση με αυτό το περιεχόμενο. Το σωματείο μας δεν δίνει και δεν παίρνει την δουλειά κανενός. Το επάγγελμα του φορτοεκφορτωτή έχει απελευθερωθεί με νομοθεσία εδώ και πολλά έτη. Συνεπώς κάθε φορτοεκφορτωτής έχει το δικαίωμα και την δυνατότητα να εργασθεί, όπου επιθυμεί, ενώ και το ίδιο το επάγγελμα έχει υποστεί θεμελιώδεις αλλαγές, στις οποίες, όποιοι ενδιαφερόμαστε να δουλέψουμε, έχουμε προσαρμοσθεί. Μας προκαλεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη το «ενδιαφέρον» του Εργατικού Κέντρου για τα συγκεκριμένα άτομα, τα οποία όμως έχουν σαφώς διαφοροποιηθεί από το σωματείο μας και δεν έχουν επιδείξει καμμία σοβαρή πρόθεση να εργασθούν μαζί μας, καθώς έχουν παραλάβει από ετών από το σωματείο μας με δική τους επιθυμία τα επαγγελματικά τους βιβλιάρια, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται να τους ανατεθεί καμμία εργασία.

Η διεκδίκηση δικαιωμάτων είναι θεμιτή μόνο όταν γίνεται με γνώση των περιστατικών. Όταν δε ταυτόχρονα συνοδεύεται από προσωπικές επιθέσεις και δαιμονοποίηση καθόλα νομίμων ενεργειών, εκφεύγει της θεμιτής διεκδίκησης και προσβάλλει το αναφαίρετο δικαίωμα των υπολοίπων σε απασχόληση. Γι’αυτό δηλώνουμε, ότι αβάσιμες κατηγορίες, που θέτουν σε κίνδυνο την απασχόλησή μας και εν τέλει την αξιοπρέπειά μας, θα αποκρουσθούν με σθένος".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις