Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξάνθη: "Είναι η δεύτερη φορά που μας ζητάνε να φύγουμε" - ΒΙΝΤΕΟ

φωτό από newsit

φωτό από newsit

O πατέρας του εφήβου που είναι στο φάσμα του αυτισμού μιλά για την περιπέτειά τους

Σάλο έχει προκαλέσει η πρόθεση ιδιοκτητών μονοκατοικίας στα Πηγάδια της Ξάνθης να κάνουν έξωση στην οικογένεια, από το σπίτι το οποίο νοικιάζει, επειδή το αυτιστικό παιδί τους ενοχλεί τους γείτονες. Το συμβάν έχει πάρει διαστάσεις και σήμερα ο πατέρας του παιδιού μιλώντας στον ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι είναι η δεύτερη φορά που τους ζητούν να φύγουν. Όταν έμεναν σε άλλο σημείο, σε διαμέρισμα. Είπε δε ότι δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής εναντίον τους. Αντιθέτως τους είπαν ότι δεν θέλουν να φύγουν και φαίνεται το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται μετά από παρεμβάσεις και τη δημοσιοποίηση του θέματος. Ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι το κλείσιμο των σχολείων επιδείνωσε την κατάσταση του γιου του προκαλώντας του περαιτέρω ένταση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές περιστατικό δημοσιοποίησε ο ίδιος ο πατέρας του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελος Ευαγγέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων. Όπως είπε o πατέρας του Θανάση: «Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν, κάποιοι συγκεκριμένοι δημιουργούν τα προβλήματα. Η πλειοψηφία του χωριού αγκάλιασε τον Θανάση, μας πρόσεξαν και έχουμε καλές σχέσεις. Δεν είναι όλο το χωριό εναντίον μας. Το παιδί έχει αυτισμό. Έχει κάποια θέματα. Κάποιοι εδώ ενοχλούνται. Τους δίνω εν μέρει δίκιο γιατί ο καθένας θέλει την ησυχία του.  Αλλά τώρα να σου λένε ''φύγε από το σπίτι''… Και άλλα παιδιά μαζεύονται στην πλατεία και φωνάζουν. Εγώ τι πρέπει να τους πω; Πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε από το χωριό; Παιδιά είναι. Μόνο συστάσεις μπορείς να κάνεις». 

Ο κ. Ευαγγέλου μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ξάνθη το 2004 για επαγγελματικούς λόγους καθώς εργάζεται στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο. Έπειτα από παρότρυνση παιδοψυχολόγων, ότι σε ένα χωριό το περιβάλλον θα ήταν ευνοϊκότερο για το παιδί τους -δεδομένου ότι υπάρχουν λιγότεροι θόρυβοι και είναι πιο ήσυχα- αποφάσισαν να μείνουν στα Πηγάδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις