Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Με κοντά 60 σινεφίλ το ξεκίνημα του θερινού σινε-Κάστρο στο Ρίο

Με κοντά 60 σινεφίλ το ξεκίνημα του θερι...

Την άλλη εβδομάδα αναμένονται για προβολή ο "Αόρατος Άνθρωπος" και η "Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς"

Καλά ξεκίνησε η πρώτη βραδιά έναρξης στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο που άνοιξε τις πύλες του το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020 με την προβολή του τιμημένου με 4 Όσκαρ φιλμ «Παράσιτα» σε σκηνοθεσία του 50χρονου Νοτιοκορεάτη Μπονγκ Τζουν-χο. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο αιθουσάρχης του σινε-Κάστρο στο Ρίο, Παναγιώτης Κοτσαύτης, η προσέλευση κυμάνθηκε στα 50 με 60 άτομα και το κλίμα ήταν αρκετά καλό με τους σινεφίλ που έσπευσαν να είναι συνειδητοποιημένοι και χαρούμενοι που επέστρεφαν μετά από αρκετό καιρό στις κανονικές συνθήκες προβολής μίας ταινίας όπως είναι μία αίθουσα, στη συγκεκριμένη περίπτωση σ’ ένα θερινό σινεμά που αποτελεί αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων το καλοκαίρι.

Να προσθέσουμε πως η χωρητικότητα στο σινε Κάστρο στο Ρίο που έχει έκταση μισό στρέμμα είναι βάσει των νέων μέτρων προστασίας, γύρω στις 150 θέσεις, από περίπου 240 που είναι το κανονικό, χωρητικότητα ωστόσο που μπορεί στην πορεία να επιτραπεί, να μεγαλώσει.

Το κλίμα πάντως ήταν ευχάριστο και οι σινεφίλ αναμένεται το επόμενο διάστημα που θα βγουν και καινούριες ταινίες, να δώσουν και πιο δυναμικό παρών. Από την ερχόμενη Δευτέρα 8/6 στο θερινό σινε-Κάστρο θ’ αρχίσει να προβάλλεται «Ο Αόρατος Άνθρωπος - The Invisible Man», το ευρηματικό θρίλερ παραγωγής 2020, διάρκειας 124 λεπτών σε σκηνοθεσία Λι Γουάνελ με τους Ελίζαμπεθ Μος, Όλιβερ Τζάκσον - Κοέν, Άλντις Χοντζ και Στορμ Ριντ που στο εξωτερικό πρόλαβε να προβληθεί για λίγο τον Μάρτιο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού φτάνοντας σε εισπράξεις τα 128 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην Πάτρα ήταν να το δούμε στις 12 Μαρτίου αλλά εκείνη την ημέρα ξεκίνησε το lockdown στην Αχαΐα και έκλεισαν οι αίθουσες.

Από την Πέμπτη 11/6 αναμένεται στο θερινό σινε-Κάστρο στο Ρίο η νέα αιχμηρή, κοινωνική ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» που την περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σινεφίλ. Είναι επίσης μία ταινία που πρόλαβε να παιχθεί για λίγο στην Αθήνα αλλά της έκοψε τη φόρα ο κορωνοϊός ενώ στην Πάτρα δεν είχε προβληθεί καθόλου.

Τέλος να αναφέρουμε πως το εισιτήριο στο σινε-Κάστρο κοστίζει 7 ευρώ και 5,50 το μειωμένο (φοιτητικό-μαθητικό).  

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture