Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα δικαστήρια ο Κώστας Πελετίδης για τους συμβασιούχους στα νεκροταφεία και τη ΔΕΥΑΠ

Στα δικαστήρια ο Κώστας Πελετίδης για το...

Ο Δήμαρχος στην κατάθεση του υπερασπίσθηκε το δικαίωμά τους στην εργασία

Στο Πρωτοδικείο Πατρών, εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 16 συμβασιούχων εργαζόμενων στην Υπηρεσία Κοιμητηρίων.

Πρόκειται για εργαζόμενους προσληφθέντες από τις 24 Μαΐου 2016, που μέχρι σήμερα εργάζονται με 2 παρατάσεις των συμβάσεων τους από το Υπουργείο και με προσωρινές δικαστικές διαταγές.

Παρόντες στο Δικαστήριο ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς.

Ο Δήμαρχος στην κατάθεση του υπερασπίσθηκε για μια ακόμα φορά το δικαίωμά τους στην εργασία, τονίζοντας ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο Πρωτοδικείο Πατρών, εκδικάστηκε και η υπόθεση των 3 από τους 11 εργαζομένους της ΔΕΥΑΠ, που είχαν απολυθεί το 2011 και επαναπροσλήφθηκαν από την Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα τους, για τα οποία η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ, είχε προχωρήσει στην έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής τους, αλλά οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες απέρριψαν τα εντάλματα. Συμπαραστάτης στον αγώνα τους ήταν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας. Στο Δικαστήριο, την θέση των εργαζομένων, υπερασπίστηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Ο Δήμαρχος, επανέλαβε για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα παραμονής τους στην ΔΕΥΑΠ και της έγκρισης των δεδουλευμένων τους, που άδικα δεν εγκρίνονται από τους Ελεγκτικούς μηχανισμούς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις