Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η "Ώρα Πατρών" του Γιώργου Ρώρου καταψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο την επιβολή του περιβαλλοντολογικού τέλους

Η "Ώρα Πατρών" του Γιώργου Ρώρ...

Δείξαμε για άλλη μια φορά, ότι δεν έχουμε κομματικές αγκυλώσεις και ότι πάνω από όλα έχουμε το καλό της Πάτρας, αναφέρει η παράταξη του κ. Ρώρου

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 1/6/2020 που τελείωσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες, δεν συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης μετά από ένσταση της αντιπολίτευσης λόγω έλλειψης στοιχείων, επαρκούς ενημέρωσης από τη Δημοτική αρχή και παρουσίας των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Γιώργου Ρώρου «Ώρα Πατρών», για μία ακόμη φορά το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων αντιμετωπίστηκε ως λογιστικό και όχι στην περιβαλλοντική του διάσταση. Για το λόγο αυτό η αντιπαράθεση φορτίστηκε στο περιβαλλοντικό τέλος χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανάγκη ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων. Βεβαίως η Δημοτική αρχή Πελετίδη έχει σημαντικό μέρος των ευθυνών για τη συνεχιζόμενη ταφή των απορριμμάτων στην Ξερόλακκα, την μη κατασκευή του εργοστασίου και τα χαμηλά ποσοστά ανακύκλωσης μόλις στο 4,5% που το έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία.

Η παράταξη «Ώρα Πατρών» όπως αναφέρει η ανακοίνωση, καταψήφισε την επιβολή του περιβαλλοντολογικού τέλους θέλοντας να στείλει μήνυμα στην κυβέρνηση για την αποφυγή πληρωμής από το Δήμο Πατρέων, κάτι το οποίο αποκρύφτηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής στα 3 δελτία τύπου που εξέδωσε.

Αν και στην πράξη οφείλει ο κ. Πελετίδης να αγωνιά και να υποβοηθά τη δημιουργία αντί δεξιού και αντί νεοφιλελεύθερου μετώπου εν τούτοις όμως προανήγγειλε με δελτίο Τύπου, ότι θα υπερψηφίζαμε το περιβαλλοντικό τέλος μία μέρα πριν τη συνεδρίαση και ότι αδιαφορούμε αν θα πληρώσει άλλο ένα χαράτσι ο Πατραϊκός λαός. Η ανακοίνωση στάλθηκε εκ του Περισσού απ' όπου πιθανόν «έμπλεξαν τις γραμμές», τονίζει η παράταξη του Γιώργου Ρώρου προσθέτοντας πως «εμείς δείξαμε για άλλη μια φορά, ότι δεν έχουμε κομματικές αγκυλώσεις και ότι πάνω από όλα έχουμε το καλό της Πάτρας. Δυστυχώς δεν ήταν μόνο το μπλέξιμο των πολιτικών γραμμών.

Δεχτήκαμε επίθεση από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού κ. Τουλγαρίδη σε σχετική ερώτηση μας για την κοπή χόρτων στους παιδικούς σταθμούς παραδίδοντας δε και φωτογραφικό υλικό με χόρτα που ξεπερνούσαν το 1,5 μέτρο στον προαύλιο χώρο επί της οδού Μπιζανίου.

Απαντώντας μας ανέφερε ότι δυσφημούμε τους εργαζόμενους κάτι το οποίο είναι ψευδές. Αναληθής και ο ισχυρισμός του ότι ο σταθμός ήταν σε άρτια κατάσταση. Αδιάψευστος μάρτυρας η σημερινή φωτογραφία όπου έχει μεταβεί ιδιωτικό συνεργείο για την κοπή των χόρτων που έχει σύμβαση με τον Οργανισμό!

Άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Τουλγαρίδης ψευδώς επικαλέστηκε υπαλλήλους, αφού έχει σύμβαση με ιδιώτη! Παραμένει έκθετος λοιπόν ο κ. Τουλγαρίδης και τον καλούμε να ανακαλέσει. Έκθετος  παραμένει για άλλη μία φορά ο κ. Πελετίδης που στην ερώτηση μας για την κινητοποίηση της προηγούμενης Παρασκευής σχετικά με το υποτιθέμενο ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμμών απήντησε ότι τον είχε ενημερώσει ο κ. Σπηλιόπουλος για την επανέναρξη των δρομολογίων του προαστιακού. Τίθενται εύλογα τα εξής ερωτήματα:  1ο) αφού θα είχαμε επανέναρξη του προαστιακού πώς θα γινόταν το ξήλωμα των σιδηροδρομικών γραμμών; 2ο) πώς  θα ξεκίναγαν τα δρομολόγια; Με εναέριες νέες ράγες; Μάλλον ήταν ακόμα ένα επικοινωνιακό σόου που βόλευε αφενός τη δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη και αφετέρου την κυβέρνηση και τον υπουργό κ. Καραμανλή δίνοντάς του χρόνο.

Τα ερωτήματά μας ενισχύονται από την επιστολή του αναδόχου του έργου και τη διαμαρτυρία του, για τη μη έναρξη των εργασιών, επικαλούμενος τη διαμαρτυρία. Ας μην βλέπει παντού σκιές και εχθρούς ο κ. Πελετίδης υπάρχει και η φωτεινή πλευρά της πολιτικής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις