Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραήλ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού όταν άνοιξαν τα σχολεί

Ισραήλ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού...

Η κυβέρνηση ενδέχεται να επαναφέρει τα μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η τάση

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν στο Ισραήλ, ιδίως στα σχολεία, αφότου άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα και υπάρχει η πιθανότητα να επιβληθούν εκ νέου αν συνεχιστεί αυτή η τάση, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των θετικών τεστ αυξήθηκε στα 101 σήμερα, από μόλις 4 το περασμένο Σάββατο. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα έχει αύριο επαφές με υπουργούς και με αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας προκειμένου να αποφασίσουν αν θα κλείσουν ξανά ορισμένες τάξεις των σχολείων.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Μοσέ Μπαρ-Σίμαν-Τοβ είπε ότι κάποιοι άνθρωποι δεν έδειξαν την απαιτούμενη προσοχή όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση, την υγιεινή και τη χρήση μάσκας. Μολονότι ο αριθμός των ημερήσιων τεστ παραμένει ο ίδιος, το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων εκτινάχθηκε στο 1,5%, από 0,5%. «Δυστυχώς, η ασθένεια είναι ακόμη εδώ. Το κλίμα της χαλάρωσης μεταξύ των Ισραηλινών είναι άκαιρο», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Μπαρ-Σίμαν-Τοβ προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί η αυξητική τάση θα επιβληθούν και πάλι περιορισμοί. «Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν παράπονα ότι έχουμε μια πολιτική και μετά την αλλάζουμε, όμως έτσι λειτουργεί το πράγμα σε όλον τον κόσμο», σχολίασε.

Το Ισραήλ επέβαλε περιορισμούς πολύ νωρίτερα από τις περισσότερες άλλες χώρες και άρχισε να χαλαρώνει την καραντίνα στα μέσα Απριλίου, αφού οι μολύνσεις περιορίστηκαν. Το άνοιγμα των σχολείων ξεκίνησε από τις 3 Μαΐου με τις τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού και τις δύο τελευταίες του λυκείου – με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα τους 15. Μία εβδομάδα αργότερα ακολούθησαν οι παιδικοί σταθμοί.

Από τις 17 Μαΐου επιτράπηκε να επιστρέψουν στα σχολεία, σε εθελοντική βάση, όλοι οι μαθητές, εξαιρουμένων εκείνων που ζουν σε περιοχές που θεωρούνταν εστίες του κορονοϊού.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις