Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ετοιμάζεται το 10ο Athens Open Air Film Festival

Ετοιμάζεται το 10ο Athens Open Air Film Festival

Υπόσχεται αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες με δωρεάν υπαίθριες προβολές στο κοινό

Το Athens Open Air Film Festival, ο επιτυχημένος καλοκαιρινός κινηματογραφικός θεσμός που αποτελεί εδώ και μια δεκαετία αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής εμπειρίας των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας (με τη διοργανωτική σφραγίδα των Νυχτών Πρεμιέρας), θα βρίσκεται κοντά στους σινεφίλ και αυτό το καλοκαίρι με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη και αδιάλειπτη υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του 10ου Athens Open Air Film Festival σε σχετική ανακοίνωση, δηλώνουμε το ελπιδοφόρο «παρών» σε αυτή την πρωτοφανή και δύσκολη συγκυρία που όλοι βιώνουμε και υποσχόμαστε αξέχαστες κινηματογραφικές εμπειρίες, δωρεάν για το κοινό: Προγραμματίζουμε εκδηλώσεις σε αγαπημένους θερινούς κινηματογράφους, μετατρέπουμε εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης σε μαγευτικά υπαίθρια σινεμά και προετοιμάζουμε εντυπωσιακές drive-in προβολές, εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση την αρτιότερη οπτικοακουστική εμπειρία, επιφυλάσσοντας στο κοινό θρυλικές και ιδιαίτερα αγαπητές του ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και, φυσικά, τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά την ομάδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την πρόεδρό του, Άννα Ροκοφύλλου, για τη συνεργασία με το Φεστιβάλ που συνεχίζεται και στις φετινές καλοκαιρινές δράσεις. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε την αναγκαία ψυχαγωγία και θεραπευτική πολιτιστική συντροφιά στο κοινό, φροντίζοντας για μια απολαυστική και ασφαλή κινηματογραφική εμπειρία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα της 10ης έκδοσης του Athens Open Air Film Festival, δια χειρός του illustrator, Βασίλη Μέξη.

«Ξεκινώντας από το 2010, η Αθήνα μεταμορφώνεται κάθε καλοκαίρι σε θερινό σινεμά μέσα από τις προβολές του Athens Open Air Film Festival.

Διανύοντας μία πορεία που φέτος μετράει 10 χρόνια, το Φεστιβάλ κάνει τη στάση του στη δική του “Λεωφόρο της Δόξας”.

Εκεί “κεντάει” έναν ψάθινο αστερία και έτσι το Athens Open Air Film Festival αποκτά το δικό του χρυσό αστέρι στον ανοιχτό ουρανό της πόλης».

*Ο Βασίλης Μέξης, αριστούχος της σχολής ΑΚΤΟ με Bachelor πάνω στο Graphic Design, είναι ο σχεδιαστής πίσω από τις αφίσες για το Athens Open Air Film Festival και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας από το 2016 μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εργάζεται στον κλάδο της διαφήμισης από το 2012, έχοντας στο βιογραφικό του συμμετοχές σε διακεκριμένες καμπάνιες, ενώ έχει αναλάβει την επιμέλεια εξωφύλλων βιβλίων και περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας. Η δουλειά του έχει φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο έχοντας αποσπάσει επαίνους και βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Το πλήρες πρόγραμμα του 10ου Athens Open Air Film Festival αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Για διαρκή ενημέρωση και περισσότερες πληροφορίες μπορούν να συντονιστούν οι σινεφίλ στα σάιτ του cinemagazine.gr, του aiff.gr και του aoaff.gr και στις σχετικές σελίδες στα social media: Facebook AIFF, Instagram, Twitter. 

Τις προβολές του Athens Open Air Film Festival τις παρακολουθούν και Πατρινοί σινεφίλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture